Vragen? Bel ons gerust: +31 (0) 85 006 2044
Bestemmingen
Reistypes
Rondreizen Top 10
Hoe werkt het?
Over AsiaDirect
+31 (0) 85 006 2044
Bel ons iedere dag tussen 9:00 en 18:00
Familiereizen
Strandvakanties
Hot Deals
Fair Deals
Aanbiedingen
Honeymoon
Cultuur
Natuur
Budget
Alle bestemmingen
Wat voor tour zoek je?
Rondreizen Top 10
Deals
Hot Deals, Fair Deals & Aanbiedingen
Hoe werkt het ?
Op maat gemaakte reis
Mijn reisplan
Ik wil een reisvoorstel
Hoe doe ik een reisaanvraag?
Videobellen
Travel blog
Over AsiaDirect
Waarom AsiaDirect?
Wie zijn wij?
Contact
Even voorstellen
Het verhaal van AsiaDirect
Fair Deals
Wat betekent Fair Deal?
Fair Deal rondreizen
Fair Deal excursies
Ecovriendelijke hotels
Verantwoord reizen
Travelife Partner
Met UNICEF in actie
×

Kom je ook naar de Vakantiebeurs Utrecht?

Van donderdag 12 t/m zondag 15 januari staan we weer op de Vakantiebeurs in Utrecht! Kom je ook om jouw droomreis met één van onze reisexperts uit te stippelen? Wij staan in het Thailand paviljoen, standnummer 12.D011.
Blog artikel '10 Tips voor China'
China

10 Tips voor China

Zelf een rondreis
door China maken?

1
Vraag vrijblijvend een reisvoorstel aan
2
Boek jouw reis alleen als je 100% tevreden bent
Jeroen » 2024

De 10 mooiste bestemmingen van China kiezen is niet eenvoudig. Zoals je weet is China een gigantisch land en er is ontzettend veel moois te zien. Het land heeft niet alleen intrigerende steden, een totaal eigen cultuur, maar ook nog eens een overweldigend aanbod aan natuurschoon. Dit zijn onze 10 tips voor China:

  • De Chinese Muur
  • Chengdu
  • Shilin Stone Forest
  • Beijing
  • Het terracottaleger van Xian
  • Het Zhangjaijie National Forest Park
  • Shanghai
  • Leshan Giant Buddha
  • Guilin en Yangshuo
  • Pingyao

10 Tips voor China: De Chinese Muur

Dit klinkt voor de hand liggend (en dat is het ook), maar als je naar China gaat, wil je de Chinese Muur niet missen. De Chinese Muur wordt ook wel Grote Muur genoemd, al hebben de Chinezen het zelf over de Lange Muur. De indrukwekkende constructie is een verdedigingslinie van meer dan 21 duizend kilometer (!) in Noord-China, tussen de 14e en 17e eeuw gebouwd tijdens de Ming-dynastie, ter bescherming van het Chinees Keizerrijk.

Aanvankelijk werd de muur aangelegd met aangestampte aarde, maar die werd steeds vaker vervangen door steen. De muur heeft ook wachttorens en op sommige plekken zelfs forten. Vanuit de wachttorens werd door bewakers met rooksignalen gecommuniceerd.

10 tips voor china
De Chinese muur

Tip nummer 2: Chengdu

Chengdu is een moderne miljoenenstad (met meer dan 15 miljoen inwoners) en de dynamische hoofdstad van de provincie Sichuan, maar ook een stad waar je tussen de wolkenkrabbers kunt ontdekken dat deze plaats een lange geschiedenis heeft. Dat is het allermooist te zien bij de 400 jaar oude Anshun Brug over de Jin Rivier in het centrum van Chengdu.

Voor veel mensen is het Giant Panda Breeding Research Center de reden Chengdu te bezoeken. Hier leven in een vrije, maar afgeschermde omgeving meer dan 100 reuzenpanda’s, rode panda’s en andere dieren. Een betere kans om panda’s in hun natuurlijke habitat te zien is er niet.

china chengdu ancient town
Historisch Chengdu

3: Shilin Stone Forest

Een van de opvallendste natuurgebieden in China is het Shilin Stone Forest, een 270 miljoen jaren oud stenen woud, ooit zelfs een zee. Het teruggetrokken water liet dit unieke 400 vierkante kilometer beslaande karststenen landschap van grillige pieken (soms wel 40 meter hoog) na. Hier woonden lang de Naxi- en Yi-volkeren. Shili ligt op een paar uur rijden van Kunming.

10 tips voor china
Shilin Stone Forest

4: Beijing

Beijing mag bij de 10 tips voor China niet ontbreken. De stad speelt al bijna duizend jaar een vooraanstaande rol in de ontwikkeling en het bestuur van China. Het was lang een keizerlijke stad, afgeschermd door muren en torens, met de bergen daarachter als extra verdediging. De oude dame combineert ogenschijnlijk moeiteloos een rijke historie met hedendaagse architectuur en technologie.

Het verleden komt tot leven in Forbidden City, bij de Temple of Heaven en de Chinese Muur. Uit een recenter tijdperk herken je misschien het beroemde 234 meter hoge CCTV hoofdkantoor van de Nederlandse architect Rem Koolhaas.

china beijing verboden stad forbidden city
De Verboden Stad in Beijing

10 Tips voor China. Nr 5: Het terracottaleger van Xian

Xian is wereldberoemd vanwege het terracottaleger dat halverwege de jaren ’70 bij toeval werd ontdekt door boeren die een put aan het graven waren. Het terracottaleger van Xian is onderdeel van een mausoleum dat is gebouwd voor keizer Qin, de machthebber die alle losse onderdelen van China verenigde tot één land en een begin maakte met de bouw van de Chinese Muur.

Kosten noch moeite werden gespaard om voor de keizer een enorme herdenkingsplek te maken. Ontelbare arbeiders creërden het terracottaleger waarvan elk van de ruim 8.000 levensgrote beelden uniek is.

china 234ian xi'an terracottaleger
Het terracottaleger in Xian

6: Het Zhangjaijie National Forest Park

Het Zhangjaijie National Forest Park is onderdeel van het nog veel grotere Wulingyuan natuurgebied. Er staan hier meer dan 3.000 zandstenen pilaren, waarvan veel er meer dan 200 meter hoog zijn. Er zijn ravijnen, meren, grotten, rivieren en watervallen. De Southern Sky Column is een ruim 1.000 meter hoge pilaar en heet nu officeel Avatar Hallelujah Mountain. Met een verwijzing naar de film Avatar, omdat dit natuurgebied gebruikt is voor de film. Reden genoeg om het op te nemen in onze 10 tips voor China.

De ultieme top in deze omgeving is die van Tianzi Mountain, 1.250 meter hoog. Er omheen liggen glooiende bergen, pieken en rotsen, die een mysterieus gevoel oproepen, een beetje alsof je in sprookjesland bent. Hier kun je het allerbeste zien wat aardverschuivingen miljoenen jaren geleden met Zhangjiajie hebben gedaan.

china zhangjiajie national forest park
Zhangjiajie National Forest Park

7: Shanghai (mag niet ontbreken in 10 Tips voor China)

Shanghai is de grootste stad van China, en dat zegt wat. Het is ook een andere stad, dan de meeste andere hier. Dat komt omdat het vissersdorpje Shanghai in 1842 een handelscontract tekende met het Verenigd Koninkrijk en het dorpje uitgroeide tot de grootste havenstad ter wereld. Het zorgde ervoor dat Shanghai een internationaal karakter kreeg, zonder het typisch Chinese te verliezen.

Je bent niet in Shanghai geweest als je niet langs de Bund hebt gewandeld. De iconische boulevard op de westelijke oever van de Huangpu rivier staat symbool voor Shanghai, en is een plek van geschiedenis en verhalen.

10 tips voor china
Uitzicht op Lujiazui vanaf de Bund, Shanghai

8: Leshan Giant Buddha

Je moet je eens proberen voor te stellen wat de mensen zagen, toen na 90 jaar werken de Leshan Giant Buddha in 803 klaar was. Je mond valt nu nog steeds open als je het beeld ziet, maar hoe groot moet de verwondering toen zijn geweest bij het aanschouwen van (nog altijd) het grootste stenen boeddhabeeld ter wereld. De Leshan Boeddha is 71 meter hoog en staat tussen de rotsen aan de Mingjiang Rivier waar het beeld werd uitgehouwen. Een ijzersterke tip voor China, vind je niet? Leshan ligt op ongeveer 2 uur rijden van Chengdu.

china leshan boeddhabeeld
Boeddhabeeld in Leshan

9: Guilin en Yangshuo

In Guilin in Zuid-China worden bezoekers verrast op een van de mooiste en bijzondere regio’s van China en de verre omtrek. De rotspieken die hier langs de Li rivier opduiken lijken het decor doorlopend te veranderen, ook al staan ze er al miljoenen jaren.

Het schitterende gebied tussen Guilin en Yangshuo is niet beter te zien en bewonderen dan vanaf de boot. Maak als het even kan een boottocht naar Yangshuo. Je ogen zullen smullen van de spectaculaire kalkstenen pieken, de enigszins achter nevels gehulde bamboebossen, de boeren die rijstvelden onderhouden, van de meanderende rivier en van robuuste waterbuffels die karren trekken of afkoelen in het water.

10 tips voor china
Li rivier in de regio Guilin – Yangshuo

10: Onze laatste Tip voor China is Pingyao

Als je wilt zien hoe een Chinese stad er honderden jaren geleden uitzag, dan ben je in Pingyao in de provincie Shanxi aan het goede adres. Binnen de robuust ommuurde vesting van Pingyao Ancient City zie je een doolhof van steegjes en pleintjes.

Mis de bijna 1.000 jaar oude Confuciaanse Tempel, de City Tower en het Rishengchang Huis (min of meer de eerste bank van China) niet. De al genoemde stadsmuur uit de Ming-dynastie is 6 kilometer lang, heeft tientallen wachttorens en is op de meeste plekken minstens 10 meter hoog.

china pingyao ancient city
Pingyao Ancient City

Ben je op zoek naar een rondreis door China?

In dit blog zie je onze 10 tips voor China. Deze bestemmingen zijn opgenomen in de volgende rondreizen:

Wil je meer weten of direct contact hebben met een van onze reisspecialisten, dan kun je videobellen. We helpen je direct verder met het samenstellen van jouw reis. Ons virtuele kantoor is op werkdagen geopend van 7 uur tot 12 uur ’s ochtends.

Jeroen, auteur van het artikel 10 Tips voor China

Jeroen

Meer weten over dit onderwerp of reisadvies op maat? Bel direct op +31 (0) 85 006 2044
Meer weten over dit onderwerp of reisadvies op maat? Bel direct op +31 (0) 85 006 2044

Dit artikel met plezier gelezen? Deel het met je vrienden!