Vragen? Bel ons gerust: +31 (0) 85 006 2044
Bestemmingen
Reistypes
Rondreizen Top 10
Hoe werkt het?
Over AsiaDirect
+31 (0) 85 006 2044
Bel ons iedere dag tussen 9:00 en 18:00
Familiereizen
Strandvakanties
Hot Deals
Fair Deals
Aanbiedingen
Honeymoon
Cultuur
Natuur
Budget
Alle bestemmingen
Wat voor tour zoek je?
Rondreizen Top 10
Deals
Hot Deals, Fair Deals & Aanbiedingen
Hoe werkt het ?
Op maat gemaakte reis
Mijn reisplan
Ik wil een reisvoorstel
Hoe doe ik een reisaanvraag?
Videobellen
Travel blog
Over AsiaDirect
Waarom AsiaDirect?
Wie zijn wij?
Contact
Even voorstellen
Het verhaal van AsiaDirect
Fair Deals
Wat betekent Fair Deal?
Fair Deal rondreizen
Fair Deal excursies
Ecovriendelijke hotels
Verantwoord reizen
Travelife Partner
Met UNICEF in actie
×

Kom je ook naar de Vakantiebeurs Utrecht?

Van donderdag 12 t/m zondag 15 januari staan we weer op de Vakantiebeurs in Utrecht! Kom je ook om jouw droomreis met één van onze reisexperts uit te stippelen? Wij staan in het Thailand paviljoen, standnummer 12.D011.
Blog artikel 'Hoeveel dagen in Bangkok?'
Thailand

Hoeveel dagen in Bangkok?

Zelf een rondreis
door Thailand maken?

1
Vraag vrijblijvend een reisvoorstel aan
2
Boek jouw reis alleen als je 100% tevreden bent
Jeroen » 2024

Hoeveel dagen in Bangkok? Wat moet je zien in Bangkok? Het zijn veelgestelde vragen. Vandaar deze korte reisgids vol tips over het ideale aantal dagen in Bangkok.

Bangkok is een hartstikke leuke stad. Er zijn veel markten, je kunt overal voor een habbekrats op straat eten, er zijn prachtige oude tempels, moderne shopping malls (waarvan er een paar tot de grootste van Zuidoost-Azië behoren), en toffe rooftop bars voor een uitzicht en een drankje.

Dit zijn onze suggesties. Verderop vertellen we er meer over.

  • Wat Arun tempel
  • Grand Palace
  • Wat Pho tempel
  • De bloemen- en groentemarkt Pak Klong Talat
  • Jodd Fairs Dan Neramit avondmarkt
  • Fietstour of een fiets- en boottour door Bangkok
  • Mahanakhon Skywalk
  • Wat Saket en Golden Mount
  • Jim Thompson House
  • Chinatown
  • MOCA museum
  • Chatuchak weekendmarkt
  • Tuk Tuk Food Tour
  • Damnoen Saduak drijvende markt
  • Maeklong treinmarkt
  • De wijk Talat Noi
  • Benjakitti park
  • Traditionele Dinner Cruise
  • Tempelruïnes van Ayutthaya
  • Apentempel in Lopburi

2 tot 3 dagen in Bangkok

De meeste reizigers zijn 2 tot 3 dagen in Bangkok. Je kunt veel van Bangkok zien in een paar dagen. Om te beginnen een paar hoogtepunten die je niet mag missen.

  • Wat Pho. De grootste tempel van Bangkok. Beroemd vanwege de Liggende Boeddha. Als je maar één tempel gaat zien, kies dan deze.
  • Wat Arun. De iconische stoepa van de Arun tempel aan de oevers van de Chao Phraya rivier is voor Bangkok wat de Eiffeltoren voor Parijs is.
  • Mahanakhon Skywalk. Je kunt in Thailand nergens hoger op een gebouw staan dan hier. Het beste uitzicht over Bangkok. Een uitdaging is het glazen plateau waar je 314 meter de diepte in kijkt.
  • Chinatown. Een van de grootste Chinese wijken ter wereld buiten China. Levendig, totaal anders dan andere buurten in Bangkok, en heerlijk om ’s avonds te gaan eten.
Wat Pho, Bangkok
Hoeveel dagen in Bangkok? Maak zeker tijd voor de liggende Boeddha van Wat Pho

Reisroute voor 2-3 dagen in Bangkok

In 2 tot 3 volle dagen in Bangkok kun je veel van de belangrijke tempels in de oude stad zien, naar Chinatown gaan, de Mahanakhon Skywalk bezoeken, en ook nog gaan fietsen en een boottocht maken.

DAG 1

  • Wat Arun tempel
  • Grand Palace
  • Wat Pho tempel
  • De bloemen- en groentemarkt Pak Klong Talat
  • Jodd Fairs Dan Neramit avondmarkt

Dag 1. Ochtend en deel van de middag

Begin je ontdekkingstocht door Bangkok in de oude stad. Als je in de voormalige backpackers- buurt rond Khao San Road verblijft, is het een korte wandeling, of kun je de boot over de Chao Phraya rivier naar Wat Arun nemen. Kom je van Silom, neem dan de boot vanaf de Sathorn pier (de centrale bootpier) naar Wat Arun.

Bekijk eerst Wat Arun en steek daarna met de ferry de rivier over. Dan ligt aan je linkerkant het Grand Palace (met de Wat Phra Kaew tempel binnen de paleismuren). Rechts zie je Wat Pho. Ga eerst naar het Grand Palace, wandel daarna naar Wat Pho.

Je kunt ook de boot van Wat Arun naar het Grand Palace nemen of deze 3 bezienswaardigheden in een tour combineren. Na Wat Pho kun je nog een stukje verder wandelen naar de grote groente- en bloemenmarkt Pak Klong Talat.

Dag 1. Avond

Bangkok heeft behoorlijk wat avondmarkten. Jodd Fairs Dan Neramit is populair bij de Thai. Het concept is simpel: er zijn veel eetstalletjes waar je kunt eten en snacken, je kunt er een ijsje kopen of een koude bubbelthee. Er zijn veel winkeltjes en hier en daar een barretje om even op adem te komen. Vaak is er ook live muziek. Jodd Fairs Dan Neramit is goed bereikbaar per BTS Skytrain. Stap uit bij het station Ha Yaek Lat Phrao. Check wel even of de markt die avond open is!

Openbaar vervoer in Bangkok

Als je in de Khao San Road buurt, de oude stad, Chinatown of rond Sathorn aan de rivier verblijft, kun je tot zonsondergang gemakkelijk gebruik maken van de boten over de Chao Phraya rivier. Logeer je in Sukhumvit of in Silom, dan bieden de BTS Skytrain en de metro uitkomst. Vanuit Sukhumvit of de Khao San Road buurt kun je ook de taxiboot over het Saen Saeb kanaal gebruiken!

hoeveel dagen in Bangkok?
Wat Phra Kaew tempel in het Grand Palace

DAG 2

  • Fietstour of
  • Een fiets- en boottour door Bangkok
  • Mahanakhon Skywalk

Dag 2. Ochtend en middag

Maak een Ultieme Fietstour door Bangkok door de wijken van Bangkok die je anders niet zou bezoeken. Of combineer het fietsen met een boottour door de waterrijke buurten, waar de roots van de Thaise hoofdstad liggen, met deze Fietsen en Varen door Kleurrijk Bangkok.

Dag 2. Avond

Het wordt tijd Bangkok eens van grote hoogte te gaan bekijken. Het beste uitzicht heb je vanaf de Mahanakhon Skywalk. Het 314 meter hoge gebouw heeft een 360 graden platform op het dak en zitjes om rustig van het uitzicht te kunnen genieten. Beroemd (en berucht) is de glazen plaat die aan het dak hangt. Je kijkt hier honderden meters recht naar beneden.

Wat Arun fietstour
Wat Arun tijdens een fietstour door Bangkok

DAG 3

  • Wat Saket en Golden Mount
  • Jim Thompson House
  • Chinatown

Dag 3. Ochtend

Begin de dag voordat het heel warm wordt bij een van de leukste tempels van Bangkok: Wat Saket en de Golden Mount. Die ‘berg’ is ontstaan omdat er op een ingesortte heuvel met een veel te zware stoepa een nieuwe lichtere stoepa werd gebouwd. Om die te bereiken moeten bezoekers een dikke 300 treden naar de top van het opvallende tempelgebouw klimmen. Daar zie je Thai die al biddend rondjes rond de stoepa lopen. Ook heb je een mooi uitzicht over de oude stad.

Neem hierna de boot over de Saen Saeb ‘klong’ (een smal kanaaltje) naar het Jim Thompson House. Dat is ongeveer 10 minuten varen met de taxiboot, een ervaring op zich. Jim Thompson was een avonturier en ondernemer die in Thailand aan de wieg stond van de zijdehandel. Zijn huis bleef bewaard nadat hij in de jaren ’60 in Maleisië spoorloos verdween. Een prachtig houten huis met een mooie verzameling Thaise objecten.

Dag 3. Namiddag en avond

Ga in de middag naar Chinatown. Neem de metro naar het station Wat Mangkon of Hua Lamphong. Geniet van smalle marktstraatjes waar van alles en nog wat wordt verkocht. Opvallende tempels zijn Wat Traimit met een metershoog massief gouden boeddhabeeld van 5,5 ton en Wat Mangkon, de populairste tempel van Bangkok voor Chinese Thai. Blijf in Chinatown terwijl het donker wordt en de buurt verandert in een openlucht restaurant.

Chinatown in Bangkok
Maak tijd voor Chinatown

4 tot 7 dagen in Bangkok

Hoeveel dagen in Bangkok? Dit zijn er al 3. Heb je meer tijd, dan is dat mooi, want je hoeft je in de Thaise metropool niet te vervelen. We geven je nog meer tips voor Bangkok en enkele bezienswaardigheden in de omgeving.

Reisroute voor 4-7 dagen in Bangkok

Het programma voor de eerste drie dagen zie je hierboven. Voor de komende dagen maken we de cirkel wat groter. We betrekken ook opmerkelijke markten buiten Bangkok en het oude koninkrijk Ayutthaya in onze reisroute.

DAG 4

  • MOCA
  • Chatuchak markt
  • Tuk Tuk Food Tour

Dag 4. Overdag

Thailand heeft niet veel museums voor hedendaagse kunst, maar het MOCA (Museum of Contemporary Art) maakt dat tekort ruimschoots goed. Het MOCA is ondergebracht in een fraai, en speciaal voor dit privémuseum ontworpen gebouw. De collectie bestaat uit een zeer gevarieerd aanbod van schilderijen en beelden. Het museum is populair bij jonge Thai, omdat het gebouw, de zalen en de kunst een mooi decor zijn voor hun Instagram en TikTok posts.

Als je vier dagen of langer in Bangkok bent, heb je mogelijk een zaterdag of zondag om de Chatuchak weekendmarkt te bezoeken. Het is de grootste markt van Bangkok en biedt (al dan niet in de openlucht) restaurants en winkels. Je vindt er alles: van (tweedehands) kleding, snuisterijen, boeken en dieren tot hebbedingetjes.

Dag 4. Avond

Bangkok heeft een reputatie te verliezen als het gaat om street food! Wat is er leuker dan met deze Tuk Tuk Food Tour per tuk tuk door de Thaise hoofdstad te trekken op zoek naar de lekkerste snacks, en meteen een paar opvallende lokale specialiteiten te proeven?

hoeveel dagen in bangkok?
Damnoen Saduak, de bekendste drijvende markt van Thailand

DAG 5

  • Damnoen Saduak drijvende markt
  • Maeklong treinmarkt

Al bezoek je maar twee markten tijdens je reis door Thailand, zorg dan dat het deze twee zijn! Ze liggen op 90 kilometer van Bangkok. Je gaat op deze Drijvende markt en Treinmarkt tour naar de beroemdste drijvende markt van Thailand, die van Damnoen Saduak, waar je gaat varen en heerlijke Thaise lekkernijen kunt proeven, en je gaat naar een van de meest bizarre markten die je ooit zult bezoeken: de Maeklong treinmarkt. Het is niet alleen een leuke en drukke markt, het lijkt ook alsof niemand weet dat er af en toe een trein dwars overheen rijdt. Ook de Thaise handelaren niet….

Reizen naar Bangkok met kinderen is een hartstikke goed idee! De parken, attracties en bezienswaardigheden van de veelzijdige Thaise hoofdstad vallen goed in de smaak bij kinderen. Hun leeftijd speelt niet echt een rol, want Bangkok is zowel leuk voor jonge kinderen als tieners. In dit blog geven we tips voor Bangkok met kinderen.

DAG 6

  • De wijk Talat Noi
  • Benjakitti park
  • Traditionele Dinner Cruise

Dag 6. Overdag

Een van de leukste en meest Thaise buurten van Bangkok heet Talat Noi. De niet zo grote, maar fotogenieke wijk ligt aan de rivier, niet ver van Chinatown. Hier wordt van oudsher gehandeld in auto- en machine-onderdelen. Er wordt nog altijd veel op straat gewerkt. Als je door het labyrint van smalle straatjes wandelt, zie je verborgen markten, opvallende cafeetjes, vergeten tempeltjes en heel veel muren met graffiti. Neem de rivierboot met oranje vlag en stap uit bij Marine Department.

Het Benjakitti of Benchakitti park (op loopafstand van Terminal 21 op Sukhumvit) bestaat al heel lang, maar heeft een nieuwe impuls gekregen door de uitbreiding met een prachtige en behoorlijk grote moerastuin. Populair bij de Thai voor selfies bij zonsondergang.

Dag 6. Avond

Tijdens een Traditional Dinner Cruise zie je de prachtig verlichte stad vanaf het water, terwijl je op een antieke Thaise rijstschuit over de Chao Phraya rivier vaart en geniet van het beste dat de Thaise keuken te bieden heeft. Ervaar de eersteklas Thaise gastvrijheid en het comfort op deze luxe cruise in de openlucht. Het menu staat vol met heerlijke gerechten uit heel Thailand.

hoeveel dagen in Bangkok?
Baby apen in Lopburi

DAG 7

  • Tempelruïnes van Ayutthaya
  • Apentempel in Lopburi

Maak een dagtour naar Ayutthaya en de Lopburi Apentempel. Ayutthaya was honderden jaren lang een welvarend koninkrijk, totdat de Birmezen het halverwege de 18e eeuw grotendeels verwoestten. Gelukkig laten de ruïnes van tempels en paleizen nog steeds de grootsheid van Ayutthaya zien. De 13e-eeuwse Phra Prang Sam Yod Tempel in Lopburi trekt niet alleen de aandacht vanwege de drie aan goden opgedragen torens, maar meer nog vanwege de overvloedige aanwezigheid van makaken. De apen leven in het wild in de tempel en in de straten eromheen.

fietstour in Thailand
Ontmoeting met monniken tijdens een fietstour in Bangkok
Jeroen, auteur van het artikel Hoeveel dagen in Bangkok?

Jeroen

Meer weten over dit onderwerp of reisadvies op maat? Bel direct op +31 (0) 85 006 2044
Meer weten over dit onderwerp of reisadvies op maat? Bel direct op +31 (0) 85 006 2044

Dit artikel met plezier gelezen? Deel het met je vrienden!

Verder lezen over..

Thailand
Algemene info
Tips

Anderen bekeken ook

Meer inspiratie vind je in ons travel blog!