Vragen? Bel ons gerust: +31 (0) 85 006 2044
Bestemmingen
Reistypes
Rondreizen Top 10
Hoe werkt het?
Over AsiaDirect
+31 (0) 85 006 2044
Bel ons iedere dag tussen 9:00 en 18:00
Familiereizen
Strandvakanties
Hot Deals
Fair Deals
Aanbiedingen
Honeymoon
Cultuur
Natuur
Budget
Alle bestemmingen
Wat voor tour zoek je?
Rondreizen Top 10
Deals
Hot Deals, Fair Deals & Aanbiedingen
Hoe werkt het ?
Op maat gemaakte reis
Mijn reisplan
Ik wil een reisvoorstel
Hoe doe ik een reisaanvraag?
Videobellen
Travel blog
Over AsiaDirect
Waarom AsiaDirect?
Wie zijn wij?
Contact
Even voorstellen
Het verhaal van AsiaDirect
Fair Deals
Wat betekent Fair Deal?
Fair Deal rondreizen
Fair Deal excursies
Ecovriendelijke hotels
Verantwoord reizen
Travelife Partner
Met UNICEF in actie
×

Kom je ook naar de Vakantiebeurs Utrecht?

Van donderdag 12 t/m zondag 15 januari staan we weer op de Vakantiebeurs in Utrecht! Kom je ook om jouw droomreis met één van onze reisexperts uit te stippelen? Wij staan in het Thailand paviljoen, standnummer 12.D011.
Blog artikel 'Chiang Mai met kinderen'
Thailand

Chiang Mai met kinderen

Zelf een rondreis
door Thailand maken?

1
Vraag vrijblijvend een reisvoorstel aan
2
Boek jouw reis alleen als je 100% tevreden bent
Jeroen » 2024

Chiang Mai met kinderen is leuk! Er is meer dan genoeg te doen. De stad is minder warm, een stuk overzichtelijker dan Bangkok, en niet zo druk. Je kunt je er gemakkelijk verplaatsen, met de fiets bijvoorbeeld. Chiang Mai heeft eerder de uitstraling van een groot dorp dan een stad.

  • Het noorden van Thailand heeft bergen, rijstvelden en olifanten
  • Veel lokale bezienswaardigheden zijn ook interessant voor kinderen.
  • Neem in Chiang Mai de lokale tuk tuk of de fiets.
  • Thai houden van kinderen. Ze zijn altijd overal welkom.
  • Chiang Mai heeft attracties voor kinderen van alle leeftijden.

We hebben een kant-en-klare familiereis naar Thailand voor je ontwikkeld. Kijk eens naar onze 16-daagse familiereis Centraal- en Noord-Thailand. Dit is een mooie complete reis, maar wil je iets aanpassen, dan kan dat uiteraard.

Wel of niet naar Chiang Mai met kinderen?

Chiang Mai is bij reizigers al tientallen jaren de populairste stad van Thailand. En als je er eerdaags bent geweest, snap je precies waarom. De sfeer is ontspannen en je voelt je er meteen op je gemak. Er is ontzettend veel te doen in en rond de stad. En hoe jong of oud je ook bent, Chiang Mai staat garant voor echte Thaise ervaringen. Of dat nou bij olifanten is of terwijl je op de avondmarkt een lokale snack probeert.

Thai zijn dol op kinderen. Dat merk je overal in Thailand. Ook kinderen die de Thai niet kennen worden in de watten gelegd. Ze hebben in Thailand altijd een streepje voor.

TIP – Kies als je met kinderen naar Chiang Mai reist altijd een hotel met een zwembad. Het hoeft niet groot te zijn, maar een zwembad is een heerlijke plek om in de middag af te koelen en te ontspannen.

Wat is er in Chiang Mai te doen met kinderen?

Je hoeft in Chiang Mai met kinderen niet heel erg op zoek naar activiteiten die voor hen geschikt zijn. Op de een of andere manier zijn ze al vanzelf aanwezig. De tuk tuk bijvoorbeeld, het feit dat je er kunt zwemmen bij watervallen, of omdat er al sinds mensenheugenis olifanten leven.

chiang mai met kinderen
Ook in Thailand smaken ijsjes heerlijk

Wat te doen met jonge kinderen (4-11 jaar)?

  • Neem de tuk tuk. Een onvergetelijke ervaring voor kinderen.
  • Bezoek de olifanten van ChangChill.
  • Vergaap je in de insectenwereld van Siam Insect Zoo.
  • Gegarandeerd waterplezier: Grand Canyon Water Park.
  • Dinosaurussen, speeltuin en kinderboerderij: Hidden Village Dinosaur Park.
  • Leve de illusie. Maak gekke foto’s in Art in Paradise.
  • Laat de kids de vissen en vogels voeren in het Buak Hat Park.

De tuk tuk

Er is geen ontkomen aan. Zodra jonge kinderen een tuk tuk zien, willen ze er een ritje in maken. Het is kermis, het is fantasie, maar dan echt. Omdat het verkeer in Chiang Mai een stuk rustiger is dan in Bangkok, is dit de perfecte locatie om regelmatig van A naar B te gaan met dit bijzondere vervoersmiddel.

De olifanten van ChangChill

De familie die de ChangChill olifantenopvang al van generatie op generatie draaiende houdt, is meegegroeid met de veranderende perceptie van moderne dieropvang. Dat betekent: geen rechtstreeks contact tussen mens en dier (behalve door olifantenbegeleiders). Bezoekers helpen voedsel maken en kunnen naar de dieren kijken terwijl ze in de modder baden. Je kunt ook alleen een ochtend naar ChangChill.

Siam Insect Zoo

De Siam Insect Zoo is voor jonge kinderen in Chiang Mai een onderhoudende, tikkeltje spannende, maar vooral erg leuke manier om meer van insecten te weten te komen, ze van dichtbij te zien en ze te mogen vasthouden.

Wist je dat AsiaDirect al tientallen reizen naar Thailand voor je heeft uitgewerkt? Hier staan ze: Alle Thailand Rondreizen. Wil je een ander hotel, langer naar zee of meer bergen, dan kan dat. We maken namelijk alle reizen helemaal op maat voor je. Handig toch?

Grand Canyon Water Park

Waterplezier is gegarandeerd als je een paar uur doorbrengt in Grand Canyon Water Park, 18 kilometer buiten Chiang Mai. Een opblaasbaar parcours op het water, hoge glijbanen, springkussens, ziplinen en wakeboarden zijn de aangeboden activiteiten. Er is ook een apart bad met speeltjes voor peuters.

Hidden Village Dinosaur Park

Het toverwoord hier is dinosaurussen. Heb je kinderen die in de ban zijn van dinosaurussen, dan is dit de plek om te bezoeken. Ze kunnen hier klimmen op en rond de prehistorische giganten en grote insecten. Er is ook een kinderboerderij, je kunt er een rondje op een paard maken, en ze hebben een speeltuin met een springkussen en een ballenbak.

Art in Paradise

Art in Paradise is een 3D museum waar je in decors van visuele illusies grappige foto’s kunt maken alsof je onderwater bent, tussen de wilde dieren staat of bij een waterval.

Buak Hat Park

Een bijna te voor de hand liggende suggestie voor Chiang Mai met kinderen is het Buak Hat Park in het centrum van de stad. Doe wat de Thai hier doen: wandel rond langs de bloemenperken, vijvers en fonteinen, en geniet van de activiteiten in de avond. Er wordt sepak takraw (een soort voet-volleyball) gespeeld, er wordt hier en daar gepicknickt en kinderen kunnen de duiven en vissen voeren.

chiang mai met kinderen
Zipline in Chiang Mai

Wat te doen met tieners?

  • Avontuurlijk en leuk. Ziplinen tussen de boomtoppen.
  • De plakkende waterval van Bua Thong.
  • Echt Chiang Mai is struinen over een avondmarkt.
  • Een onvergetelijke volle dag met trekkings, olifanten & raften.
  • Mooi: Doi Inthanon, de hoogste berg van Thailand, en een waterval.
  • Maak een fietstour over het platteland rond Chiang Mai.
  • Beschilder je eigen papieren parasol in Bo Sang, het paraplu-dorp.
  • Leer Thais koken in Chiang Mai.

Ziplinen

Ga vliegen als een adelaar tussen de boomtoppen van de jungle! Deze Zipline Chiang Mai excursie is leuk en avontuurlijk, en iedereen vanaf een jaar of 12 kan meedoen. Deze tour bevat verrassende en spannende activiteiten, zoals 36 platforms, 16 ziplines, lopen over hangbruggen, glazen brug, abseilen, netladders en trappen, allemaal tussen de hoge boomtoppen. Het hele traject zippen kost 2 tot 3 uur.

De plakkende waterval van Bua Thong

‘Sticky waterfall’ is de bijnaam van de Bua Thong waterval, 57 kilometer van Chiang Mai. De mineralen in het water plakken aan de rotsen en geven grip aan de bezoekers die via het stromende water langs de rotsen (al dan niet met touwen) omhoog klimmen. Als je er toch bent, kijk dan meteen even bij het mooie Nam Phu Jedsee uitkijkpunt.

We hebben ook een blog met de beste tips voor Bangkok met kinderen. Je leest de tips hier! De parken, attracties en bezienswaardigheden van de veelzijdige Thaise hoofdstad vallen goed in de smaak bij kinderen. Hun leeftijd speelt niet echt een rol, want Bangkok is zowel leuk voor jonge kinderen als tieners.

Night Bazaar

Als je je afvraagt wat te gaan doen in Chiang Mai met kinderen, dan denk je misschien niet meteen aan een markt. Toch zijn ze de moeite waard, alleen al omdat je er lekker kunt eten. Maar er wordt ook nog van alles en nog wat verkocht: van hippe kleding, specerijen, thee, zijde, keramiek tot handgemaakte juwelen. Er zijn meerdere avondmarkten, maar bij de lokale bevolking is die op zondag in Tha Pae Walking Street mega populair.

1-daagse trekking, olifanten & raften

Lekker volle eendaagse jungle trekking in Mae Wang. Je maakt twee trekkings van elk ongeveer 6 kilometer. Onderweg ga je olifanten voederen kijken hoe ze baden. Je bezoekt de lokale Karen, loopt via de rijstvelden naar een waterval en maakt een tocht met een bamboevlot over de rivier.

Doi Inthanon

Doi Inthanon is de hoogste berg van Thailand. Op de top, die 2565 meter hoog is, staan twee pagodes die gebouwd zijn voor de koning en de koningin. Het uitzicht is geweldig! Combineer Doi Inthanon met een bezoek aan de Vachirathan waterval. Dit is één van de grootste watervallen in het noorden van Thailand. Het water valt zo’n 80 meter naar beneden. Neem je zwemspullen mee, zodat je een duik kunt nemen in het kraakheldere water.

Thailand Chiang Mai Fietsen kinderen familie
Een fietstour in Chiang Mai met kinderen

Fietstour

Een fietstour met kinderen in Chiang Mai mag niet ontbreken tijdens je bezoek aan de ‘Roos van het Noorden’. Je fietst door traditionele dorpjes met houten huizen op palen, langs uitgestrekte rijstvelden en stopt bij een lokale school. Schrik niet als er een buffalo de weg oversteekt!

Bo Sang Umbrella Village

Het dorpje Bo Sang, 10 kilometer buiten Chiang Mai, is beroemd vanwege de van bamboe en papier gemaakte parasols en het jaarlijkse festival in januari. Dan wordt er een kleurrijke fietsoptocht gehouden die van heinde en ver mensen trekt. Je kunt in Bo Sang je eigen parasol beschilderen.

Leer Thais koken

Van alle charmes die Thailand heeft is de fantastische keuken een van de meest verleidelijke. Het is niet voor niets een van de beroemdste ter wereld. Leer een paar geheimen van deze keuken van een Thaise kok. Op deze kookles ga je eerst mee naar de markt om de belangrijkste ingrediënten te kopen. Daarna ga je de keuken in om meerdere Noord-Thaise specialiteiten te maken (en te proeven).

LEES OOK: Wanneer is het regenseizoen in Thailand? – In sommige periodes van het jaar valt er geen druppel regen, in andere maanden (niet voor niets het regenseizoen genoemd) stort het water zich af en toe met bakken uit de hemel. Je kunt er bijna de klok op gelijk zetten. We kunnen dus goed voorspellen wat voor weer het in Thailand wordt.

Is Chiang Mai veilig voor kinderen?

Chiang Mai is een veilige stad, ook met kinderen. Natuurlijk, er is verkeer dat van links komt en niet van rechts, maar wie gewoon net als thuis goed oplet heeft weinig te vrezen. Gelukkig houden de Thai als het om (andermans) kinderen gaat ook altijd een oogje in het zeil. De kans dat je in Bangkok met criminaliteit in aanraking komt is minimaal.

Kindvriendelijke hotels in Chiang Mai

Chiang Mai met kinderen vraagt om hotels waar ook de jongsten het naar hun zin hebben. We doen een paar suggesties voor hotels waar je goed met kinderen kunt verblijven.

Rondreis door Thailand met kinderen

Met een beetje hulp van AsiaDirect is een reis door Thailand met een baby of jonge kinderen een geweldige belevenis voor het hele gezin!

Onze 13-daagse familiereis Centraal-Thailand is speciaal ontworpen voor gezinnen met baby’s en/of jonge kinderen. De reistijden zijn bewust kort gehouden, alle hotels in deze reis zijn comfortabel en met zwembad. De excursies en activiteiten zijn geschikt voor alle leeftijden en er is ruim voldoende vrije tijd.

Of kijk eens naar deze 16-daagse familiereis Centraal- en Noord-Thailand. Een gevarieerde reis die de zintuigen van de kids zeker prikkelt. Zandkastelen bouwen op Koh Samet, in Kanchanaburi helpen de olifanten te voederen. Snorkelen in zee, met een longtailboat over de drijvende markt varen, apen voeren, zwemmen in een waterval, een vuurwerkshow op het strand meemaken en eventueel fietsen in Chiang Mai of Bangkok.

thailand chiang mai meisje sinaasappels kinderen
Een meisje plukt sinaasappels in Chiang Mai

Jeroen, auteur van het artikel Chiang Mai met kinderen

Jeroen

Meer weten over dit onderwerp of reisadvies op maat? Bel direct op +31 (0) 85 006 2044
Meer weten over dit onderwerp of reisadvies op maat? Bel direct op +31 (0) 85 006 2044

Dit artikel met plezier gelezen? Deel het met je vrienden!

Verder lezen over..

Thailand
Algemene info
Tips