Vragen? Bel ons gerust: +31 (0) 85 006 2044
Bestemmingen
Reistypes
Rondreizen Top 10
Hoe werkt het?
Over AsiaDirect
+31 (0) 85 006 2044
Bel ons iedere dag tussen 9:00 en 18:00
Familiereizen
Strandvakanties
Hot Deals
Fair Deals
Aanbiedingen
Honeymoon
Cultuur
Natuur
Budget
Alle bestemmingen
Wat voor tour zoek je?
Rondreizen Top 10
Deals
Hot Deals, Fair Deals & Aanbiedingen
Hoe werkt het ?
Op maat gemaakte reis
Mijn reisplan
Ik wil een reisvoorstel
Hoe doe ik een reisaanvraag?
Videobellen
Travel blog
Over AsiaDirect
Waarom AsiaDirect?
Wie zijn wij?
Contact
Even voorstellen
Het verhaal van AsiaDirect
Fair Deals
Wat betekent Fair Deal?
Fair Deal rondreizen
Fair Deal excursies
Ecovriendelijke hotels
Verantwoord reizen
Travelife Partner
Met UNICEF in actie
×

Kom je ook naar de Vakantiebeurs Utrecht?

Van donderdag 12 t/m zondag 15 januari staan we weer op de Vakantiebeurs in Utrecht! Kom je ook om jouw droomreis met één van onze reisexperts uit te stippelen? Wij staan in het Thailand paviljoen, standnummer 12.D011.
Blog artikel '10 Bezienswaardigheden Vietnam'
Vietnam

10 Bezienswaardigheden Vietnam

Zelf een rondreis
door Vietnam maken?

1
Vraag vrijblijvend een reisvoorstel aan
2
Boek jouw reis alleen als je 100% tevreden bent
Jeroen » 2024

Vietnam is een van de mooiste vakantielanden ter wereld. Iedereen die er geweest is zal dit beamen. Het land barst van de spectaculaire natuurgebieden, kan elke foodie van geluk laten glimmen, heeft de prachtigste stranden, een bloeiende unieke cultuur, en een dramatische, behoorlijk recente geschiedenis, die overal nog voelbaar is. Dit zijn 10 bezienswaardigheden Vietnam die je niet graag wilt missen:

1. Halong Bay 

10 bezienswaardigheden vietnam
Halong Bay

Alleen Halong Bay is al een goede reden om naar Vietnam te gaan. De baai heeft een oppervlakte van 1500 vierkante kilometer! Het is een grote in de rotsen uitgesleten zee, waar duizenden kalkstenen pieken nog boven het water uitsteken en nu eilandjes vormen.

Er bestaat geen mooiere manier om dit gebied te zien dan een dag en een nacht met een jonk, een klassiek Vietnamees cruise schip, een tocht door de baai te maken. Het licht en het decor veranderen doorlopend en je mobieltje wordt roodgloeiend van het fotograferen.

2. Hanoi 

hanoi 6
10 bezienswaardigheden Vietnam: Hanoi

Hanoi, de hoofdstad van Vietnam, is niet de grootste stad van het land, dat is Ho Chi Minh City, maar wel een erg leuke stad met karakteristieke wijken. De bekendste is het Old Quarter. Het barst er van de cafeetjes, koffietentjes en restaurants. Je zult hier, net als andere reizigers, min of meer automatisch naartoe worden gezogen, maar toch is de wijk nog altijd het domein van de Vietnamezen. Zij handelen hier, doen hun zaken, of drinken op een krukje op een hoek een kopje koffie.

Een andere plek die je wilt bezoeken is het Hoan Kiem meer. Hier zie je in de vroege ochtend oudere Vietnamezen Tai Chi beoefenen en joggers. In de namiddag komen er veel mensen om een wandeling en een praatje te maken. In het weekeinde is het nog drukker. Dan wordt er ook eten verkocht en zijn er vaak optredens.

3. Hoi An

10 bezienswaardigheden vietnam
Hoi An

Dan in de bezienswaardigheden Vietnam: Hoi An! Het oogstrelende stadje Hoi An kan op veel sympathie van bezoekers rekenen. Iedereen voelt zich hier snel thuis. Hoi An bestaat al eeuwen, is rustig en pakt bekenden en onbekenden in met de versieringen in de straten, de smalle kanaaltjes en bruggetjes, de houten Chinese shophouses en soms goed verborgen tempeltjes.

“Het is in Vietnam geen taboe om iemand te vragen hoeveel geld hij/zij verdient. Ook vragen als ‘hoe oud ben je?’, ‘hoeveel kinderen heb je?’, ‘hoeveel kilo weeg je?’ en ‘waarom heb je geen kinderen?’, zijn hier heel normaal om te stellen”, schrijft Vietnam reisspecialist Hendrik in dit blog vol leuke weetjes.

4. Ho Chi Minh City

10 bezienswaardigheden vietnam
Bloemenverkoopster op een markt in Ho Chi Minh City

Ho Chi Minh City is de grootste stad van het land en het culturele en zakelijke middelpunt. Interessant omdat hier nog veel valt te zien van de Franse overheersing (de Notre-Dame kathedraal, bijvoorbeeld) en de Vietnamoorlog.

Het Reunification Palace is het voornaamste overblijfsel uit de tijd dat Vietnam nog uit twee landen bestond. Hier woonde de president van Zuid-Vietnam en de verovering van dit paleis door de Noord-Vietnamezen was een beslissend moment in de oorlog tussen de twee Vietnams.

Eigenlijk is er sinds dat moment aan de inrichting van het paleis niks meer veranderd. Het is daarom niet alleen een inkijkje in dat conflict, maar ook een tijdmachine die je naar de jaren 60 en 70 transformeert.

5. Bezienswaardigheden Vietnam: Sapa 

shutterstock 487942870 rice fields on terraced mu cang chai yenbai vietnam prepare harvest northwest sapa field food nam system viet asian
Bezienswaardigheden Vietnam: Sapa

Sapa is een aaneenschakeling van groene en gele rijstterrassen in de Muong Hoa vallei. Je hebt hier ook de mogelijkheid eens nader kennis te maken met de Hmong, Tay of Dao, een van de minderheden van Noord-Vietnam.

Je wandelt er de mooiste trekkings. Langs hilltribe dorpjes, door de vallei of de uitlopers van de ruim 3000 meter hoge Fansipan berg (je kunt hier trouwens ook met een kabelbaan naar de top!).

Vietnam is bij elke bezoeker bekend om zijn mooie landschappen, heerlijke keuken en vriendelijke mensen. Maar de Vietnamese klederdracht zal ook een blijvende impressie achterlaten bij de bezoekers van dit mooie land. Lees ons blog over Vietnamese klederdracht.

6. Mekong Delta

10 bezienswaardigheden vietnam
De Cai Rang drijvende markt

De Mekong Delta mag niet ontbreken in de bezienswaardigheden Vietnam. De Delta bevat meer dan 40 duizend (!) vierkante kilometer moeras, meren, drijvende markten, rivieren, mangrove, rijstvelden en pagodes. De natuur is hier al eeuwenlang de baas en de mensen hebben zich bij dat lot neergelegd.

Dat ze er het beste van weten te maken, blijkt op de Cai Be en Cai Rang drijvende markten. Een wirwar van bootjes waarop iedereen zijn handel aanprijst of op zoek is naar de beste deal.

7. Cu Chi tunnels

shutterstock 1151590451 viet cong tunnels near ho chi minh city cu tunnel army asia asian bunker dugout escape famous heritage hide histor
De Cu Chi tunnels bij Ho Chi Minh City

Het ondergrondse netwerk van aaneengesloten tunnels in Cu Chi is een zeer bijzonder gevolg van de guerrilla oorlog. De Viet Cong tegen de Zuid-Vietnamezen en de Amerikanen. De tunnels werden gebruikt als schuilkelders tegen bombardementen.

Ze werden niet alleen gebruikt om te schuilen maar er waren ook andere voorzieningen in de tunnels zoals scholen en ziekenhuizen. Het is mogelijk om een kijkje te nemen in de tunnels, een heftige maar bijzondere ervaring. Sommige delen van de tunnels zijn zelfs groter gemaakt zodat toeristen er in passen.

8. Bezienswaardigheden Vietnam: Mui Ne

shutterstock 85595557 sand surfing board surf dune vietnam asia red man fun joy mui ne boarding

Witte en rode zandduinen en een Grand Canyon in Vietnam? Jazeker, dat is ook Vietnam. Aan de zuidkust ligt het vissersdorpje Mui Ne. Met bijzondere zandduinen, palmbomen en met het hele jaar door het perfecte klimaat is Mui Ne het kitesurf walhalla. Een prachtige plek om een paar dagen aan het strand te vertoeven.

Breng een bezoek aan de ‘Fairy Stream’, ook wel de Grand Canyon van Vietnam genoemd. Wanneer je wat meer uitdaging zoekt, kun je de zandduinen afglijden tijdens een excursie sandboarden! 

Wil je Mui Ne ook bezoeken? Dan is deze rondreis wat voor jou!

9. Ninh Binh

10 bezienswaardigheden vietnam
Uitzicht vanaf Mua Peak in Ninh Binh

Ninh Binh is een van de meest overrompelende natuurgebieden van Vietnam. Bij Tam Coc zie je hoe een kronkelende rivier door een vallei vol rijstvelden een weg vindt langs spitse met bomen begroeide rotspieken. Je kunt met een bootje over die rivier varen en daarna vanaf een van de toppen het hele panorama bekijken.

Het allermooist is het uitzicht vanaf de Hang Mua piek. Dat is echt een flinke klim naar boven, maar je wordt beloond. Op de top is het moeilijk je ogen te geloven.

10. Phong Nha-Ke Bang National Park

shutterstock 463416263 mystery misty cave entrance son doong cave largest cave world unesco world heritage site phong nhake bang national pa
Phong Nha-Ke Bang National Park

Het meest populaire nationale park van Vietnam is het Phong Nha-Ke Bang nationaal park. Het park staat op de UNESCO-werelderfgoedlijst en dat is ook niet voor niets. Het heeft landschappen vol rijstvelden en tot grotten die wel 31 kilometer diep gaan. Plus: de Hang Son Doong grot, de grootste grot ter wereld. Deze is zo groot dat de grot haar eigen ecosysteem heeft. Wil je deze grot bezoeken? Dat kan, als je minstens 3.000 dollar neerlegt, bemachtig je een plekje op de wachtlijst… 

Wil jij deze prachtige bestemmingen met eigen ogen zien? Bekijk dan ons aanbod en neem vrijblijvend contact met ons op!

Jeroen, auteur van het artikel 10 Bezienswaardigheden Vietnam

Jeroen

Meer weten over dit onderwerp of reisadvies op maat? Bel direct op +31 (0) 85 006 2044
Meer weten over dit onderwerp of reisadvies op maat? Bel direct op +31 (0) 85 006 2044

Dit artikel met plezier gelezen? Deel het met je vrienden!

Verder lezen over..

Vietnam
Stad
Tips
Top 10