Vragen? Bel ons gerust: +31 (0) 85 006 2044
Bestemmingen
Reistypes
Rondreizen Top 10
Hoe werkt het?
Over AsiaDirect
+31 (0) 85 006 2044
Bel ons iedere dag tussen 9:00 en 18:00
Familiereizen
Strandvakanties
Hot Deals
Fair Deals
Aanbiedingen
Honeymoon
Cultuur
Natuur
Budget
Alle bestemmingen
Wat voor tour zoek je?
Rondreizen Top 10
Deals
Hot Deals, Fair Deals & Aanbiedingen
Hoe werkt het ?
Op maat gemaakte reis
Mijn reisplan
Ik wil een reisvoorstel
Hoe doe ik een reisaanvraag?
Videobellen
Travel blog
Over AsiaDirect
Waarom AsiaDirect?
Wie zijn wij?
Contact
Even voorstellen
Het verhaal van AsiaDirect
Fair Deals
Wat betekent Fair Deal?
Fair Deal rondreizen
Fair Deal excursies
Ecovriendelijke hotels
Verantwoord reizen
Travelife Partner
Met UNICEF in actie
×

Kom je ook naar de Vakantiebeurs Utrecht?

Van donderdag 12 t/m zondag 15 januari staan we weer op de Vakantiebeurs in Utrecht! Kom je ook om jouw droomreis met één van onze reisexperts uit te stippelen? Wij staan in het Thailand paviljoen, standnummer 12.D011.
Blog artikel 'Bangkok met kinderen'
Thailand

Bangkok met kinderen

Zelf een rondreis
door Thailand maken?

1
Vraag vrijblijvend een reisvoorstel aan
2
Boek jouw reis alleen als je 100% tevreden bent
Jeroen » 2024

Reizen naar Bangkok met kinderen is een goed idee! De parken, attracties en bezienswaardigheden van de veelzijdige Thaise hoofdstad vallen goed in de smaak bij kinderen. Hun leeftijd speelt niet echt een rol, want Bangkok is zowel leuk voor jonge kinderen als tieners. In dit blog lees je wat je allemaal in Bangkok kunt doen.

  • Thai houden van kinderen. Ze zijn altijd overal welkom.
  • Veel Thaise bezienswaardigheden zijn interessant, maar ook leuk voor kinderen.
  • Je kunt je in Bangkok gemakkelijk verplaatsen. Het openbaar vervoer is goed.
  • Neem als het kan een boot of de tuk tuk. Dat vinden kinderen spannend en avontuurlijk.
  • Bangkok heeft attracties voor kinderen van alle leeftijden.

We hebben twee kant-en-klare familiereizen naar Thailand voor je ontwikkeld. Kijk eens naar deze 13-daagse familiereis Centraal-Thailand en onze 16-daagse familiereis Centraal- en Noord-Thailand. Dit zijn twee mooie complete reizen, maar wil je iets aanpassen, dan kan dat uiteraard.

Wel of niet naar Bangkok met kinderen?

Op de vraag ga je wel of niet naar Bangkok met kinderen is maar één antwoord mogelijk: natuurlijk! Om te beginnen zijn Thai gek op kinderen. Ook kinderen die ze niet kennen worden in de watten gelegd. Ze hebben in Thailand altijd een streepje voor.

In Bangkok is meer dan genoeg te doen voor kinderen, ongeacht of ze nog echt jong zijn of al tiener. Dat zijn soms attracties die niet zo veel met Thailand te maken hebben, maar wel leuk zijn. Nog vaker zijn het bezienswaardigheden en bezigheden die helemaal bij Thailand horen en dus ook nog iets over het land vertellen. Het is tijd om wat voorbeelden te geven.

TIP – Kies als je met kinderen naar Bangkok reist altijd een hotel met een zwembad. Het hoeft niet groot te zijn, maar een zwembad is een heerlijke plek om in de middag af te koelen en te ontspannen.

bangkok met kinderen
Bangkok met kinderen. Jongen maakt een selfie in Wat Arun

Wat is er in Bangkok te doen met kinderen?

Bijna alle reizen naar het land van de glimlach beginnen in deze wereldstad, dus het is geen geheim dat Bangkok perfect is voor kinderen van alle leeftijden. We hebben twee overzichten met tips voor je gemaakt. Voor kinderen van 4 tot 11 jaar en voor tieners (12 tot 17 jaar).

Wat te doen met jonge kinderen (4-11 jaar)?

  • Neem de tuk tuk. Een onvergetelijke ervaring voor kinderen.
  • Pororo Aqua Park. Waterpret in centraal Bangkok.
  • De slangenboerderij van het Rode Kruis. Bezoek een demonstratie!
  • Ga varanen spotten in het Lumpini Park.
  • Sea Life Bangkok Ocean World. Vissen en andere bewoners van de oceaan.
  • Neem de boot over de Chao Phraya rivier. Het leukste openbaar vervoer.
  • Playmondo. Actieve speeltuin met innovatieve attracties voor de jongsten.
  • Unicorn Cafe. Met eenhoorns gevuld snoepparadijs waar alles pastel is. Alles.
  • Maak een fiets- en boottour. Ontspannen tocht door het rustige Bangkok.

De tuk tuk

Je doet jonge kinderen geen groter plezier dan een ritje maken met de tuk tuk. Het is een kermisattractie, maar dan echt. Je vindt tuk tuk’s op elke hoek van de straat, dus veel moeite om er eentje te vinden hoef je niet te doen. Neem bijvoorbeeld de tuk tuk naar een van de volgende bezienswaardigheden. Of beloof terug naar het hotel te gaan met de tuk tuk, dan is er iets om naar uit te kijken. De tuk tuk is de manier om van Bangkok met kinderen een blijvende herinnering te maken.

Familie rondreis in Thailand
Bangkok met kinderen. Een ritje met de tuk tuk hoort erbij!

Pororo Aqua Park

Bangkok met kinderen betekent ook waterpret. Dat kan in Pororo Aqua Park, een flink waterparadijs op het dak van Central Bangna (je hebt dus ook nog eens een mooi uitzicht over de stad). Er zijn negen zwembaden, glijbanen, een ‘river ride’ en wat je nog meer kunt bedenken dat bij zo’n waterpark behoort. Voor de allerkleinsten is er de Pororo’s Playground Pool.

Slangenboerderij

Het Rode Kruis in Thailand doet onderzoek naar slangenbeten. Dat is niet toevallig, want in Thailand leven van oudsher veel slangen. Dat je er eentje tegenkomt is bijna uitgesloten, behalve bij het Rode Kruis. Je kunt gaan kijken bij hun ‘snake farm‘. Het allerleukst is de demonstratie die ze één keer per dag geven. Er wordt dan meer over de slangen verteld.

Wist je dat AsiaDirect al tientallen reizen naar Thailand voor je heeft uitgewerkt? Hier staan ze: Alle Thailand Rondreizen. Wil je een ander hotel, langer naar zee of meer bergen, dan kan dat. We maken namelijk alle reizen helemaal op maat voor je. Handig toch?

Varanen spotten

In het Lumpini Park leven tientallen varanen, vaak zijn ze een meter of anderhalve meter lang. Ga als je in Bangkok met kinderen bent eens kijken of je ze kunt spotten. Het lukt bijna altijd, maar zeker weet je het niet, want het is geen dierentuin. In Lumpini zie je ook vissen en schildpadden. Er is een speeltuin en je kunt er waterfietsen op het meer.

TIP – Het Lumpini Park ligt op ongeveer 20 minuten lopen van de slangenboerderij. Ze zijn dus goed te combineren. Check wel altijd even hoe laat de demonstratie van de slangen is!

 varanen in Lumpini park
Bangkok met kinderen: ga varanen zoeken in het Lumpini park

Sea Life Bangkok Ocean World

Honderden soorten vissen en andere bewoners van de oceaan zwemmen rond in dit enorme aquarium. Het is een van de grootste van Zuidoost-Azië. Je vindt Sea Life Bangkok Ocean World onder het winkelcentrum Siam Paragon.

Neem de boot

Dit hoort zo bij het klassieke Bangkok, dat het als je Bangkok met kinderen bezoekt niet mag ontbreken. Neem de boot over de Chao Phraya rivier! Van de centrale pier bij Sathorn naar Chinatown, Wat Arun, Grand Palace en de Khao San Road buurt is het avontuurlijk (maar ook handig) om de boot te nemen. De oudste boten hebben geen ramen en dus valt er onderweg veel te zien. Kies de boten met een oranje vlag, die stoppen op alle belangrijke pieren. Er zijn ook nieuwe boten met een open dek. Ga in de openlucht zitten voor een nog beter uitzicht.

LEES OOK: Wanneer is het regenseizoen in Thailand? – In sommige periodes van het jaar valt er geen druppel regen, in andere maanden (niet voor niets het regenseizoen genoemd) stort het water zich af en toe met bakken uit de hemel. Je kunt er bijna de klok op gelijk zetten. We kunnen dus goed voorspellen wat voor weer het in Thailand wordt.

Playmondo

Playmondo is een actieve speeltuin met ballenbakken, glijbanen en innovatieve attracties voor de jongsten in Central World. Dit enorme winkelcentrum heeft trouwens ook een ijsbaan waar je kunt schaatsen!

Unicorn Cafe

Voor kinderen die gek zijn op eenhoorns, knuffels en regenbogen is er het Unicorn Cafe. Alles is lichtgroen, lichtblauw en roze, van de aankleding tot de gebakjes en snacks. Je kunt in een van de twee zaken (die vlak naast elkaar bij BTS station Chong Nonsi liggen) een unicorn outfit huren om geheel in stijl gekleed van je bezoek te genieten.

Maak een fiets- en boottour

Bij Bangkok met kinderen hoort een ontspannen fiets- en boottour. Voor de kids zijn er speciale kinderfietsen. Indien ze te jong zijn, dan kunnen ze achterop zitten in een fietsstoeltje. Onderweg passeer je smalle steegjes, lokale marktjes en tempels. Daarna vaar je per boot naar de overzijde van de rivier. Hier is het rustig en groen, een enorm contrast. Onderweg wordt regelmatig gestopt voor een snack of een koud drankje.

Femke en Eric op reis in Bangkok
Kanalentocht in Bangkok. Foto: Femke en Eric

Wat te doen met tieners?

  • Bekijk de Wat Pho tempel met de 46 meter lange Liggende Boeddha.
  • Dompel onder in Chinatown. Smalle steegjes, markten en restaurants.
  • Mahanakhon Skywalk. Durf jij 300 meter omlaag te kijken van de glazen plaat?
  • Playsquare Laser Tag. Het speelterrein voor laserfanaten.
  • Struin over de hippe Chatuchak Weekend Markt. Kleding, schoenen, bijzondere sieraden.
  • Neem de boot over de Chao Phraya rivier. Het leukste openbaar vervoer.
  • Maeklong Railway Markt. Bijzondere markt waar af en toe een trein overheen rijdt!
  • Damnoen Saduak Drijvende Markt. De beroemdste drijvende markt van Thailand.

Wat Pho Tempel

Waarschijnlijk de populairste tempel voor reizigers in Bangkok. Er staan meer dan duizend boeddhabeelden, waarvan de 46 meter lange Liggende Boeddha de beroemdste is. Met wat geluk zie je hoe nieuwe monniken worden ingewijd, is er een lokale markt op het tempelcomplex of zijn er Thaise scholieren die er les krijgen. Het is nooit saai in Wat Pho.

TIP – Je kunt Wat Pho goed combineren met het Grand Palace en Wat Arun, of met een boottocht. Kijk eens naar deze tours: Grand Palace, Tempels en Kanalentocht en Grand Palace en Kanalentocht.

We hebben ook een blog met de beste tips voor Chiang Mai met kinderen. Je leest de tips hier! Chiang Mai met kinderen is leuk! Er is meer dan genoeg te doen. De stad is minder warm, een stuk overzichtelijker dan Bangkok, en niet zo druk. Je kunt je er gemakkelijk verplaatsen, met de fiets bijvoorbeeld.

Chinatown

Bangkok heeft een van de grootste Chinese leefgemeenschappen buiten China. Er valt in Chinatown dan ook veel te beleven. Overdag is er overal markt en handel. In de avond komen de tafeltjes tevoorschijn en wordt het een openlucht restaurant.

Mahanakhon Skywalk

Het hoogste gebouw van Thailand biedt niet alleen het allermooiste uitzicht over de stad vanaf het getrapte terras, maar vormt ook een uitdaging. De Mahanakhon Skywalk is echt niet alleen Bangkok voor kinderen, want ook volwassenen kunnen hun lef testen op een grote ‘los hangende’ glazen plaat met meer dan 300 meter zicht recht naar beneden.

Mahanakhon Skywalk in Bangkok
Uitdaging: de Mahanakhon Skywalk in Bangkok

Playsquare Laser Tag

Playsquare Laser Tag is een spannend en ontspannend speelterrein voor laserfanaten. Als je minimaal 1.10 meter bent, kun je je hier verliezen in 20 verschillende soorten laser spellen. Er zijn twee Playsquare Laser Tags. In CentralWorld en in Central Eastville.

Chatuchak Weekend Markt

In de weekeinden trekt Chatuchak mensen van heinde en ver. Er wordt van alles verkocht, van tweedehands kleding tot snuisterijen en eten. Ook als je niks wilt kopen is het leuk om door de smalle straatjes te wandelen.

Fietsen en Varen door Kleurrijk Bangkok. Eén van de meest geliefde bezigheden van Nederlandse en Vlaamse bezoekers in Bangkok is fietsen. Deze tour is nog leuker, want je gaat fietsen en varen. Het is de perfecte manier om een kant van Bangkok te zien die voor de meeste anderen verborgen blijft.

De volgende twee Bangkok met kinderen bezienswaardigheden zijn de moeite waard en typisch Thais, maar liggen op ongeveer twee uur rijden van Bangkok.

Maeklong Railway Markt

Deze bijzondere markt ligt pal naast het treinstation van Maeklong en de gelijknamige rivier. De verkopers leggen dagelijks hun koopwaar langs en zelfs op de rails neer. Zodra er een trein aankomt, moeten ze hun spullen snel veiligstellen. Nadat de trein is gepasseerd gaat men vrolijk verder alsof er geen trein op centimeters afstand voorbij is gekomen.

Damnoen Saduak Drijvende Markt

Op deze drijvende markt kom je in een andere wereld terecht. Je maakt een tochtje met een longtailboat en kunt over de markt wandelen. Behendig varen de Thai hun bootjes met allerlei koopwaar rond. Er zijn zelfs bootjes waarop noedels worden bereid. Deze zogenaamde bootnoedels zijn een ware delicatesse. Wandel rond terwijl er overal druk wordt onderhandeld om tot de juiste prijs te komen. Optioneel is het mogelijk om een boottocht maken, zodat je de bootjes van dichterbij kunt bekijken.

TIP – Deze twee bijzondere markten zijn samen goed te combineren. Met deze Drijvende Markt en Treinmarkt Tour, bijvoorbeeld.

bangkok met kinderen
De drijvende markt van Damnoen Saduak

Is Bangkok veilig voor kinderen?

Bangkok is een veilige stad, ook met kinderen. Natuurlijk, er is meer verkeer, en dat komt van links en niet van rechts, maar wie gewoon net als thuis goed oplet heeft weinig te vrezen. Gelukkig houden de Thai als het om (andermans) kinderen gaat ook altijd een oogje in het zeil. Het openbaar vervoer is modern en er is geen skytrain station waar niet iemand toezicht houdt. De kans dat je in Bangkok met criminaliteit in aanraking komt is minimaal.

LEES OOK: Wat te doen in Thailand? 10 écht goede tips! – Thailand is een heerlijk land om op vakantie te gaan. Je kunt er zoveel beleven. Het weer is warm, het eten geweldig, de mensen leuk, en er zijn zoveel stranden en tempels dat je moeite hebt met kiezen. Daarom: wat te doen in Thailand?

Kindvriendelijke hotels in Bangkok

Bangkok met kinderen vraagt om hotels waar ook de jongsten het naar hun zin hebben. We doen een paar suggesties voor hotels en meteen de wijken waar je het best met kinderen kunt verblijven.

De Khao San Road buurt is van oudsher een ontmoetingsplek voor backpackers, maar tegenwoordig ook het favoriete uitgaansgebied van jonge Thai. Er is veel te doen. Denk aan straatmarkten, waar je overal buiten (westers) kunt eten, en het ligt aan de rand van de oude stad. Er is veel 3* en 4* accommodatie en populaire bezienswaardigheden als het Grand Palace, Wat Arun en Wat Pho zijn per boot gemakkelijk te bereiken. En voor wie wil zelfs te voet.

Aan de Chao Phraya rivier is het goed toeven. Aan beide oevers van de rivier staan tussen de Asiatique The Riverfront avondmarkt en Chinatown veel hoge torenflats met 4* en 5* hotels van internationaal gerespecteerde ketens.

Sukhumvit is niet alleen de langste straat van Bangkok, maar ook van Thailand. Het stuk tussen Sukhumvit Soi 15 en Sukhumvit Soi 39, zeg tussen Terminal 21 en Em Quartier is levendig en druk. Er is een groot aanbod van Thaise en internationale restaurants, er zijn shopping malls en het mooie Benchakitti ‘moeras’ park is vlakbij.

Rondreis door Thailand met kinderen

Met een beetje hulp van AsiaDirect is een reis door Thailand met een baby of jonge kinderen een geweldige belevenis voor het hele gezin!

Onze 13-daagse familiereis Centraal-Thailand is speciaal ontworpen voor gezinnen met baby’s en/of jonge kinderen. De reistijden zijn bewust kort gehouden, alle hotels in deze reis zijn comfortabel en met zwembad. De excursies en activiteiten zijn geschikt voor alle leeftijden en er is ruim voldoende vrije tijd.

Of kijk eens naar deze 16-daagse familiereis Centraal- en Noord-Thailand. Een gevarieerde reis die de zintuigen van de kids zeker prikkelt. Zandkastelen bouwen op Koh Samet, in Kanchanaburi helpen de olifanten te voederen. Snorkelen in zee, met een longtailboat over de drijvende markt varen, apen voeren, zwemmen in een waterval, een vuurwerkshow op het strand meemaken en eventueel fietsen in Chiang Mai of Bangkok.

bangkok met kinderen
Jeroen, auteur van het artikel Bangkok met kinderen

Jeroen

Meer weten over dit onderwerp of reisadvies op maat? Bel direct op +31 (0) 85 006 2044
Meer weten over dit onderwerp of reisadvies op maat? Bel direct op +31 (0) 85 006 2044

Dit artikel met plezier gelezen? Deel het met je vrienden!

Verder lezen over..

Thailand
Algemene info
Tips