Vragen? Bel ons gerust: +31 (0) 85 006 2044
Bestemmingen
Reistypes
Rondreizen Top 10
Hoe werkt het?
Over AsiaDirect
+31 (0) 85 006 2044
Bel ons iedere dag tussen 9:00 en 18:00
Familiereizen
Strandvakanties
Hot Deals
Fair Deals
Aanbiedingen
Honeymoon
Cultuur
Natuur
Budget
Alle bestemmingen
Wat voor tour zoek je?
Rondreizen Top 10
Deals
Hot Deals, Fair Deals & Aanbiedingen
Hoe werkt het ?
Op maat gemaakte reis
Mijn reisplan
Ik wil een reisvoorstel
Hoe doe ik een reisaanvraag?
Videobellen
Travel blog
Over AsiaDirect
Waarom AsiaDirect?
Wie zijn wij?
Contact
Even voorstellen
Het verhaal van AsiaDirect
Fair Deals
Wat betekent Fair Deal?
Fair Deal rondreizen
Fair Deal excursies
Ecovriendelijke hotels
Verantwoord reizen
Travelife Partner
Met UNICEF in actie
×

Kom je ook naar de Vakantiebeurs Utrecht?

Van donderdag 12 t/m zondag 15 januari staan we weer op de Vakantiebeurs in Utrecht! Kom je ook om jouw droomreis met één van onze reisexperts uit te stippelen? Wij staan in het Thailand paviljoen, standnummer 12.D011.

16-daagse rondreis Parels van de Filipijnen

Eilandhoppen in de Cebu zeestraat en de Boholzee

16-daagse rondreis Parels van de Filipijnen

Eilandhoppen in de Cebu zeestraat en de Boholzee

Reisprogramma
Prijzen
Foto's
REISDUUR
16 dagen / 15 nachten
VANAFPRIJS
Prijs op aanvraag
BEZIENSWAARDIGHEDEN
Cebu, Mactan, Anda, Panglao, Siquijor
VERTREKDATA
Dagelijks
  • Eilandhoppen in de Filipijnen
  • Bezoek de beroemde Chocolate Mountains op Bohol
  • De witte stranden en onderwaterwereld van Anda
  • De betoverende Cadapdapan rijstterrassen
  • Zie de schattige Filipijnse spookdiertjes in Panglao
  • Op zoek naar de zeeschildpadden bij Turtle Point

Introductie

Vier prachtige tropische eilanden in de omgeving van Cebu in de Filipijnen vormen het decor van deze 16-daagse rondreis Parels van de Filipijnen. We hebben het over lange witte stranden, helderblauw water waar je tussen het koraalrif kunt snorkelen en zeeschildpadden kunt zien, over watervallen waar je kunt zwemmen, over rijstterrassen, spookdiertjes en de beroemde Chocolate Hills van Bohol.

In deze dik twee weken ga je eilandhoppen in de Filipijnen. Met de boot ga je van het ene naar het volgende eiland, om steeds nieuwe stranden en werelden te ontdekken. De Filipijnen hebben nog schatten die het grote publiek nog in het oog moeten krijgen, en vaak zelfs bij Filipino’s nog onbekend zijn.

Dit is een heerlijke reis met veel strand, zon en zand, maar ook met tours waarop je ziet en meemaakt wat je niet mag missen.

Direct boeken of toevoegen aan je reisplan

Geïnspireerd geraakt door dit programma? Boek direct of voeg de excursie toe aan je
reisplan
.

Aanpasbaar reisprogramma

Alles uitklappen
Alles uitklappen

Dag 1
Vertrek naar de Filipijnen
Dag 1: Vertrek naar de Filipijnen
Je reis gaat beginnen. De Filipijnen wachten! Dat wordt dik twee weken een nieuw land ontdekken en met volle teugen genieten van de natuur en het strand.

Je vliegticket is niet bij deze reis inbegrepen, maar we helpen je graag zoeken naar het beste ticket. Laat het ons weten!

Dag 2
Aankomst op Cebu - Mactan Island
Dag 2: Aankomst op Cebu - Mactan Island
Daar ben je dan: het Filipijnse eiland Cebu heet je welkom. Na aankomst en het afwikkelen van de formaliteiten brengt onze chauffeur je naar het zustereiland van Cebu: Mactan island. Mactan ligt aan de oostkust in de Cebu Strait, maar een paar kilometer ver van Cebu.

Mactan is een beetje de luxe versie van Cebu. Veel welgestelde Filipino's verblijven hier aan de prachtige witte stranden. Niet toevallig hebben we hier de eerste accommodatie van deze reis voor je uitgezocht.
INCLUSIEF:
Transfer: Van de luchthaven op Cebu naar je hotel op Mactan Island
Accommodatie:
Costabella Tropical Beach Hotel ****
(Deluxe Poolside)

Dag 3
Mactan
Dag 3: Mactan
We laten je deze eerste volle dag op de Filipijnen lekker met rust. Er is geen programma. Geniet van het strand en de zon.

Wie Mactan zegt, zegt ook Lapulapu (Lapu-Lapu). Chief Lapulapu zorgde er in 1521 voor dat de Spanjaarden die hun oog hadden laten vallen op het eiland om het te kolonaliseren, in een velsdlag met bamboesperen en stenen werden verslagen. Naar verluidt heeft het de kolonisatie van de Fiipijnen met tientallen jaren uitgesteld. Aan de noordkant van het eiland staat de Mactan Shrine en een standbeeld van Lapulapu om aan deze gebeurtenissen te herinneren. Ook wordt de veldslag jaarlijks nagespeeld.
INCLUSIEF:
Accommodatie:
Costabella Tropical Beach Hotel ****
(Deluxe Poolside)
Maaltijden: Ontbijt

Dag 4
Mactan
Dag 4: Mactan
We nemen je vandaag met de traditionele Filipijnse bangka mee op tour naar Gilutongan, Coahagan en Olango eiland (ook een beschermd vogelgebied). Een bangka wordt ook wel een outrigger genoemd en is een grote kano met drijvers aan de zijkanten. Op de mooiste snorkelplekken duik je het water in om het koraal en de tropische vissen met eigen ogen te zien. Wij zorgen voor snorkelspullen en een Filipijnse lunch.
INCLUSIEF:
Excursie: Privé Mactan Island Hopping Tour
Accommodatie:
Costabella Tropical Beach Hotel ****
(Deluxe Poolside)
Maaltijden: Ontbijt, lunch

Dag 5
Mactan
Dag 5: Mactan
Na een dagje op het water en in het water heb je waarschijnlijk zin om iets meer van Cebu te zien. Onze Engelssprekende gids neemt je daarom mee op de Cebu Historic Sightseeing Tour.

Afhankelijk van je zin en wandellust bezoek je op deze privétour het Fort San Pedro, de 16e eeuwse basiliek Minore del Santo Niño, de turbulente Carbon Market (met alles van voedsel tot tweedehands kleding), Magellan's Cross, het museum Yap Sandiego Ancestral House en de Cebu Taoïstische Tempel in Beverly Hills (jawel, ook Cebu heeft een Beverly Hills). Een typisch Filipijnse lunch is inbegrepen.
INCLUSIEF:
Excursie: Privé Cebu Historic Sightseeing Tour
Accommodatie:
Costabella Tropical Beach Hotel ****
(Deluxe Poolside)
Maaltijden: Ontbijt, lunch

Dag 6
Mactan - Anda (Bohol)
Dag 6: Mactan - Anda (Bohol)
Een nieuwe dag, een nieuw eiland. Je wordt naar de haven gebracht en verlaat Mactan per Oceanjet. De snelle boot vaart je in ongeveer een uur naar Getafe op Anda. Na de transfer naar je hotel heeft dag verder geen programma.

Mactan Island ligt naast Cebu. En paar eilanden verderop, hemelsbreed maar een kilometer of 30 ligt Bohol. Daar vinden we Anda, een stadje aan de oostkust van het eiland. De korte omschrijving van Anda is: witte stranden (met Quinale Beach als mooiste en bekendste strand), onderwaterwereld, duiken en snorkelen. En dat allemaal in een nog relatief rustige omgeving. Anda weet nog buiten het vizier van de grote toeristenstroom te blijven.
INCLUSIEF:
Transfer: Van je hotel naar de haven. Oceanjet naar Anda. Transfer naar hotel
Accommodatie:
J&R Residence ***
(Ocean Front)
Maaltijden: Ontbijt

Dag 7
Anda (Bohol)
Dag 7: Anda (Bohol)
Om maximaal van de omgeving van Anda te kunnen genieten, nemen we je mee op een boottocht met de Kingfisher. Het tijdstip van vertrek wordt pas kort voor we gaan duidelijk, want we varen uit bij hoogtij. We cruisen een minuut of 20 langs de kust van Anda, gaan snorkelen bij Bituan Wall (voor snorkelspullen wordt gezorgd). Hier leven prachtige vissen en zie je koraal. Met behulp van onze gids ga je ook nog op zoek naar de zeeschildpadden bij Turtle Point.
INCLUSIEF:
Excursie: Snorkeltour (op zoek naar zeeschildpadden)
Accommodatie:
J&R Residence ***
(Ocean Front)
Maaltijden: Ontbijt

Dag 8
Anda (Bohol)
Dag 8: Anda (Bohol)
We gaan op de Anda & Candijay Exploration Tour wat meer van Bohol verkennen. Dit gaan we zien:

De Can-umantad watervallen behoren tot de hoogste watervallen van het eiland. Deze majestueuze waterpartij ligt in Cadapdapan, op ongeveer 15 kilometer van Poblacion en heeft een hoogte van ongeveer 19 meter. De waterval is fotogeniek en het water klettert er met grote kracht over de rotsen naar beneden. Je kunt ontspannen en genieten in het bassin aan de voet van de waterval.

De betoverende Cadapdapan rijstterrassen zijn het resultaat van een fraai landschap dat zorgvuldig is gevormd door lokale boeren. De verhoogde gebieden hier zijn nu vruchtbare landbouwgrond. Het erfgoed van rijstvelden gaat over van generatie op generatie. Afhankelijk van het seizoen kleuren de rijstterrassen groen of goudgeel.

De naam van de betoverende Cabagnow Grot in Anda is afgeleid van het plaatselijke dialect en betekent letterlijk 'koud water'. De kristalheldere, brakke poel heeft een twinkelende blauwe tint en is met dieptes variërend van 4 tot 6 meter de ideale plek voor diepe sprongen en een verfrissend wateravontuur.
INCLUSIEF:
Excursie: Privé Anda & Candijay Exploration Tour
Accommodatie:
J&R Residence ***
(Ocean Front)
Maaltijden: Ontbijt

Dag 9
Anda (Bohol) - Panglao
Dag 9: Anda (Bohol) - Panglao
We gebruiken de Bohol Sightseeing Tour om je van Anda naar Panglao aan de zuidkust van Bohol te brengen. Daar staat je hotel van vanavond. We lopen de onderdelen van de tour even langs, maar denken dat je je het meest verheugd op de wereldberoemde Chocolate Hills.

De Chocolate Hills hebben Bohol internationaal bekend gemaakt. De bijzondere geologische formatie van meer dan 1.200 heuvels is meer dan 50 vierkante kilometer groot. Ze vormen een bijzonder plaatje omdat ze allemaal ongeveer even hoog zijn en begroeid met groen gras, dat in het droge seizoen verandert in een soort chocoladebruin. Weet je meteen waarom ze zo heten.

Ook maak je vandaag een tochtje over de Lobok rivier, zie je schattige Filipijnse spookdiertjes in de Tarsier Sanctuary, ga je naar Bilar Man-made Forest (een twee kilometer lange strook van dichtbegroeide mahoniebomen), Butterfly Garden en de markt van Tagbilaran. De hele dagtour duurt ongeveer 8 uur.
INCLUSIEF:
Transfer: Van je hotel in Anda naar je hotel in Panglao
Excursie: Privé Bohol Sightseeing Tour
Accommodatie:
Bohol Beach Club ****
(Deluxe Green Room)
Maaltijden: Ontbijt

Dag 10
Panglao
Dag 10: Panglao
Dag ter vrije besteding.

Net zoals Mactan via een brug vastgeketend lijkt te liggen aan Cebu, zo is Panglao verbonden met Bohol. Het kleine eiland ligt ten zuiden van Bohol en heeft vanwege de lange witte stranden en snorkel-mogelijkheden veel gemeen met Bohol. Het is een geliefde plek bij vakantiegangers uit zowel de Filipijnen als de wijde omgeving.
INCLUSIEF:
Accommodatie:
Bohol Beach Club ****
(Deluxe Green Room)
Maaltijden: Ontbijt

Dag 11
Panglao - Siquijor
Dag 11: Panglao - Siquijor
Een kilometer of 50 onder Panglao ligt het kleine eiland Siquijor. Klein, maar wel een stuk groter dan Panglao. Siquijor is ideaal om een paar dagen aan het strand door te brengen. Je weet wel: gewoon niks doen, een stukje strandwandelen, een paar uurtjes snorkelen, zwemmen, loungen, ontspannen op een ligbed....

Als je iets anders wilt doen en iets van een 'thrill-seeker' in je hebt, ga dan naar het (overigens prachtige) Salagdoong Beach om van de klif de zee in te duiken.
INCLUSIEF:
Accommodatie:
Coco Grove Beach Resort *****
(Deluxe Garden View)
Maaltijden: Ontbijt

Dag 12
Siquijor
Dag 12: Siquijor
Dag ter vrije besteding.
INCLUSIEF:
Accommodatie:
Coco Grove Beach Resort *****
(Deluxe Garden View)
Maaltijden: Ontbijt

Dag 13
Siquijor
Dag 13: Siquijor
Hoog tijd om wat meer van Siquijor te bekijken. Daarom nemen we je mee op de Coastal Siquijor Scenic Tour.

Je bezoekt de Old Balete Tree met de beroemde 'vis spa' ervoor. Ook ga je naar Salagdoong Beach en de Cambugahay watervallen waar je kunt zwemmen. Enkele historische bezienswaardigheden zoals de St. Franciscus van Assisi kerk, St. Isidore Church and Convent, een bezoek aan een lokale bolo-bolo healer en het Zeeschelpenmuseum maken deze tour van ongeveer 6 uur compleet.
INCLUSIEF:
Excursie: Privé Coastal Siquijor Scenic Tour
Accommodatie:
Coco Grove Beach Resort *****
(Deluxe Garden View)
Maaltijden: Ontbijt

Dag 14
Siquijor
Dag 14: Siquijor
Dag ter vrije besteding.
INCLUSIEF:
Accommodatie:
Coco Grove Beach Resort *****
(Deluxe Garden View)
Maaltijden: Ontbijt

Dag 15
Siquijor - Mactan
Dag 15: Siquijor - Mactan
Om te zorgen dat je morgen op tijd bent voor je vlucht vanuit Cebu, brengen we je vandaag alvast naar een hotel op maar een paar minuten rijden van de luchthaven van Cebu en Mactan. Geniet van je laatste dag, want je hebt nog steeds tijd voor het strand....
INCLUSIEF:
Transfer: Van je hotel op Siquijor naar je hotel op Mactan
Accommodatie:
Goldberry Suites & Hotel Cebu ***
(Deluxe)
Maaltijden: Ontbijt

Dag 16
Vertrek
Dag 16: Vertrek
Nu is het toch echt voorbij. We brengen je naar de luchthaven voor je vlucht naar huis.
INCLUSIEF:
Transfer: Van je hotel naar de luchthaven van Cebu / Mactan
Maaltijden: Ontbijt

Prijsinformatie

Prijzen zijn beschikbaar op aanvraag.

Inclusief

  • Goede 3* en 4* accommodatie
  • Maaltijden zoals aangegeven in het dagprogramma
  • Vervoer per minibus of auto, of per boot
  • Engelssprekende gidsen bij excursies
  • Toegang excursies
  • Privé Mactan Island Hopping Tour
  • Privé Cebu Historic Sightseeing Tour
  • Snorkeltour (op zoek naar zeeschildpadden)
  • Privé Anda & Candijay Exploration Tour
  • Privé Bohol Sightseeing Tour
  • Privé Coastal Siquijor Scenic Tour

Exclusief

  • Vluchten
  • Verzekering
  • Visum
  • Overige maaltijden
  • Optionele excursies
  • Luchthavenbelasting Filipijnen
  • Boekingskosten: €25 per boeking
  • Bijdrage Calamiteitenfonds: €5 per boeking (tot 9 personen)
  • Bijdrage SGR: €5 per persoon per boeking

Accommodaties

Mactan
Costabella Tropical Beach Hotel ****
Deluxe Poolside
Anda
J&R Residence ***
Ocean Front
Panglao
Bohol Beach Club ****
Deluxe Green Room
Siquijor
Coco Grove Beach Resort *****
Deluxe Garden View
Cebu City
Goldberry Suites & Hotel Cebu ***
Deluxe
16-daagse rondreis Parels van de Filipijnen
REISDUUR
16 dagen / 15 nachten
VANAFPRIJS
Prijs op aanvraag
BEZIENSWAARDIGHEDEN
Cebu, Mactan, Anda, Panglao, Siquijor
VERTREKDATA
Dagelijks

Vragen over deze reis?
We helpen je graag verder!

Reisexpert 24 Roeland,
Reisexpert Roeland

Dit kun je verwachten...

Klik op een foto om deze te vergroten en meer foto's te bekijken
filipijnen bohol panglao island dumaluan beach
filipijnen bohol anda cadapdapan rijstterrassen
filipijnen cebu mactan
filipijnen Siquijor
filipijnen bohol chocolate hills stelletje
filipijnen bohol spookdiertje
filipijnen Siquijor boot
filipijnen Siquijor cambugahay waterval, siguijor

Snelle aanvraag

Heb je vragen over deze excursie, wil je meer informatie of zie je graag aanpassingen in het programma? We staan voor je klaar om je verder te helpen.
Please specify all fields and send again.
VERSTUREN

Vragen of reisadvies?
We helpen je graag verder :)

Bel ons nu

Onafhankelijke review sites geven AsiaDirect:
9.3

AsiaDirect is aangesloten bij:
Logo ANVR Logo Calamiteitenfonds Logo SGR

Anderen bekeken ook

Meer inspiratie vind je in ons travel blog!
Reisprogramma
Prijzen
Foto's
Aan reisplan toevoegen
Aan reisplan toevoegen