Vragen? Bel ons gerust: +31 (0) 85 006 2044
Bestemmingen
Reistypes
Rondreizen Top 10
Hoe werkt het?
Over AsiaDirect
+31 (0) 85 006 2044
Bel ons iedere dag tussen 9:00 en 18:00
Familiereizen
Strandvakanties
Hot Deals
Fair Deals
Aanbiedingen
Honeymoon
Cultuur
Natuur
Budget
Alle bestemmingen
Wat voor tour zoek je?
Rondreizen Top 10
Deals
Hot Deals, Fair Deals & Aanbiedingen
Hoe werkt het ?
Op maat gemaakte reis
Mijn reisplan
Ik wil een reisvoorstel
Hoe doe ik een reisaanvraag?
Videobellen
Travel blog
Over AsiaDirect
Waarom AsiaDirect?
Wie zijn wij?
Contact
Even voorstellen
Het verhaal van AsiaDirect
Fair Deals
Wat betekent Fair Deal?
Fair Deal rondreizen
Fair Deal excursies
Ecovriendelijke hotels
Verantwoord reizen
Travelife Partner
Met UNICEF in actie
×

Kom je ook naar de Vakantiebeurs Utrecht?

Van donderdag 12 t/m zondag 15 januari staan we weer op de Vakantiebeurs in Utrecht! Kom je ook om jouw droomreis met één van onze reisexperts uit te stippelen? Wij staan in het Thailand paviljoen, standnummer 12.D011.
Sapa

Sapa

Hilltribes en rijstterrassen in een van Vietnam's meest fascinerende regio's

Maatwerkreis Vietnam

1
Beschrijf jouw droomreis door Vietnam
2
Onze reisexperts matchen jouw wensen met de perfecte reis
3
Boek jouw vakantie alleen als je 100% tevreden bent

Sapa

Sapa is een onvergetelijk natuurgebied, een aaneenschakeling van groene en gele rijstterrassen in de Muong Hoa vallei. Je hebt hier ook de mogelijkheid eens nader kennis te maken met de Hmong, Tay of Dao, een van de minderheden van Noord-Vietnam.

Je kunt er de mooiste trekkings wandelen. Langs hilltribe dorpjes, door de vallei of de uitlopers van de ruim 3000 meter hoge Fansipan berg (je kunt hier trouwens ook met een kabelbaan naar de top!).

vietnam sapa hmong vrouw minderheden
Hmong vrouw in Sapa

De leukste excursies en activiteiten in Sapa

In Sapa moet je vooral genieten van wat er om je heen gebeurt, van de natuur de mensen die zich zo naar de wil van moeder natuur hebben geschikt. Dit zijn onze tips:

Je gaat vast niet alleen maar naar Sapa. Kijk eens bij de excursies die we in de rest van Vietnam aanbieden.

Verblijf in een homestay

Onze collega Sanne beschrijft in haar blog Sapa: “Eenmaal bij de homestay Luckydaisy’s aangekomen worden we naar onze Villa gebracht. Wauw wauw wauw! Dit is echt een heel huis met veel licht, overal ramen die uitkijken op de rijstvelden! Heel sfeervol ingericht en van alle (luxe) gemakken voorzien. Hier houden we het wel 2 nachten vol. Er is zelfs een openhaard voor de koude winteravonden. De sfeer van de homestay is fantastisch!”

Maak een wandeltocht door Sapa

Maak met een Hmong gids een wandeltocht door de omgeving van Ta Van. De tocht leidt langs rijstvelden, dorpjes van Giay en Red Dao minderheden, heuvels, bamboebossen en een waterval.

Bezoek de Fansipan

Je kunt met de kabelbaan in een kwartier naar de top van de Fansipan berg gaan. Met 3.147 meter de hoogste berg van Vietnam. Op de top staat een flink boeddhabeeld.

vietnam sapa mount fansipan
Boeddha op de top van Mount Fansipan in Sapa

Wat moet je doen om je reis naar Vietnam voor te bereiden? Wat moet je absoluut niet vergeten? De antwoorden staan op deze pagina reistips Vietnam.

Op maat gemaakte reizen naar Sapa

Zoek je een individuele rondreis door Vietnam? Dan ben je hier aan het juiste adres. Bij AsiaDirect combineren we tientallen jaren reiservaring met lokale expertise. We kennen de hotels en maken de excursies die we aanbevelen eerst zelf.

Wil je iets aanpassen in onze Vietnam rondreizen dan kan dat. We combineren jouw wensen met onze ervaring om samen een prachtige rondreis op maat te maken. Een paar voorbeelden van reizen die naar Sapa gaan:

Sapa met kinderen

Kinderen hoeven zich in Sapa geen moment te vervelen. Het leven speelt zich er buiten af, tussen de rijstvelden en de heuvels. Je kunt er wandelen en hilltribes ontmoeten.

  • Ga wandelen!
  • Neem de kabelbaan naar de top van de Fansipan
  • Neem als gezin een kookles en werk samen aan je Vietnamese lunch of diner

Ga wandelen in Sapa

Maak onder leiding van een Hmong gids een wandeltocht door de omgeving van Ta Van. De tocht leidt langs rijstvelden, dorpjes van Giay en Red Dao minderheden, heuvels, bamboebossen en een waterval. De gids bespreekt voor vertrek hoeveel je wilt lopen en wat je wilt zien.

vietnam sapa veronique en familie klanten
Veronique en familie in Sapa

Beste tijd om Sapa te bezoeken

De droogste tijd, en dus de beste tijd, om in Sapa en de rest van Noord-Vietnam te reizen is tussen oktober en begin mei. Het is minder warm en vochtig, en waarschijnlijk zie je geen regen. Die valt tussen mei en september, en dan vooral in juli en augustus.

Noord-Vietnam heeft een vochtig subtropisch klimaat. In de zomer is het heet en vochtig, de winters zijn koel en droog. De gemiddelde temperatuur varieert van 14-30°C.

Lees meer over het regenseizoen in Vietnam.

Hoeveel dagen in Sapa

Twee of drie dagen kun je moeiteloos in Sapa doorbrengen. Er is veel te zien en te doen. De tijd vliegt hier voorbij. Alleen in en rond Sapa heb je voordat je het weet twee volle dagen gevuld.

Je kunt videobellen met onze reisexperts in Azië. We helpen je direct verder met het samenstellen van jouw reis. Ons virtuele kantoor is op werkdagen geopend van 7 uur tot 12 uur in de ochtend. Kijk hier bij Videobellen en dan zitten we voor je klaar (of maak een belafspraak). Er zijn geen belkosten en je hoeft geen aparte software te installeren!