Vragen? Bel ons gerust: +31 (0) 85 006 2044
Bestemmingen
Reistypes
Rondreizen Top 10
Hoe werkt het?
Over AsiaDirect
+31 (0) 85 006 2044
Bel ons iedere dag tussen 9:00 en 18:00
Familiereizen
Strandvakanties
Hot Deals
Fair Deals
Aanbiedingen
Honeymoon
Cultuur
Natuur
Budget
Alle bestemmingen
Wat voor tour zoek je?
Rondreizen Top 10
Deals
Hot Deals, Fair Deals & Aanbiedingen
Hoe werkt het ?
Op maat gemaakte reis
Mijn reisplan
Ik wil een reisvoorstel
Hoe doe ik een reisaanvraag?
Videobellen
Travel blog
Over AsiaDirect
Waarom AsiaDirect?
Wie zijn wij?
Contact
Even voorstellen
Het verhaal van AsiaDirect
Fair Deals
Wat betekent Fair Deal?
Fair Deal rondreizen
Fair Deal excursies
Ecovriendelijke hotels
Verantwoord reizen
Travelife Partner
Met UNICEF in actie
×

Kom je ook naar de Vakantiebeurs Utrecht?

Van donderdag 12 t/m zondag 15 januari staan we weer op de Vakantiebeurs in Utrecht! Kom je ook om jouw droomreis met één van onze reisexperts uit te stippelen? Wij staan in het Thailand paviljoen, standnummer 12.D011.
De Mekong Delta

De Mekong Delta

De natuur is hier al eeuwenlang de baas

Maatwerkreis Vietnam

1
Beschrijf jouw droomreis door Vietnam
2
Onze reisexperts matchen jouw wensen met de perfecte reis
3
Boek jouw vakantie alleen als je 100% tevreden bent

De Mekong Delta

Meer dan 40 duizend (!) vierkante kilometer moeras, meren, drijvende markten, rivieren, mangrove, rijstvelden en pagodes. De natuur is hier al eeuwenlang de baas en de mensen hebben zich bij dat lot neergelegd.

Dat ze er het beste van weten te maken, blijkt op de Cai Be en Cai Rang drijvende markten. Een wirwar van bootjes waarop iedereen zijn handel aanprijst of op zoek is naar de beste deal.

vietnam mekong delta boer bang grass 1
Boer in de Mekong Delta verbouwt ‘bang grass’

De leukste excursies en activiteiten in de Mekong Delta

Het water stroomt naar het laagste punt en in Vietnam is dat de Mekong Delta in Zuid-Vietnam. Hier wordt de Mekong uit elkaar getrokken in kleinere stromen, die van deze delta een groen en waterrijk leefgebied hebben gemaakt. Zoals gezegd: de natuur speelt hier de hoofdrol. Dat de mensen zich op een fascinerende manier hebben aangepast, is in de Mekong Delta goed te zien. Dit zijn onze tips:

  • Bezoek de Cai Rang drijvende markt
  • Maak een boottocht in Ben Tre
  • Can Tho
  • Sam Mountain, een belangrijk pelgrimsoord voor Vietnamese boeddhisten. Vanaf de top van de berg heb je een fantastisch uitzicht!
  • Chau Doc
  • My Tho

Je gaat vast niet alleen maar naar de Mekong Delta. Kijk eens bij de excursies die we in de Mekong Delta en de rest van Vietnam aanbieden.

Cai Rang drijvende markt

Begin je dag op een pittig vroeg tijdstip om met een boot over de Mekong rivier naar de beroemdste drijvende markt in Vietnam te varen, die van Cai Rang. Van heinde en ver komen de handelaren hier met de boot naartoe om hun producten aan de man te brengen.

Ben Tre

In de Ben Tre provincie (het hart van de Mekong Delta) kun je een boottocht over de rivier maken en zien hoe ze in een fabriekje bakstenen maken. Ook bezoek je een kokosnoot workshop en een weverij waar ze matten maken. Dat is in een rustig dorpje waar je ook rustig even kunt rondwandelen of gebruik kunt maken van een lokale gemotoriseerde riksja.

Chau Doc

De kleine stad Chau Doc ligt niet alleen prachting in de delta, maar kent ook een uitnodigende culturele diversiteit door de invloed van Chinese, Cham en Khmer tradities. Vanaf de hooggelegen Phuoc Dien Tempel in Chau Doc, ook wel de Grottempel genoemd, kun je tot aan de Cambodjaanse grens kijken. In deze 19e eeuwse tempel zie je beelden van slangen en demonen.

My Tho

Nog een idee voor een tour: in My Tho stap je op de boot naar Turtle Island, een prachtig eiland met veel boomgaarden. Hier kun je genieten van een grote diversiteit aan tropische vruchten, terwijl je luistert naar traditionele Zuid-Vietnamese volksliedjes die worden uitgevoerd door lokale artiesten.

Ook gaan je naar een Bee Farm, waar je pythons zult zien (spannend) en honingthee kunt proeven (lekker). Tot slot vaar je met een kleine roeiboot terug naar de grotere boot, die je terug brengt naar het eiland Phoenix waar de lunch geserveerd wordt. Na de lunch gaan je terug naar de haven en naar het hotel in Ho Chi Minh City.

Vietnam Can Tho Cai Rang drijvende markt mevrouw op boot
De populaire Cai Rang drijvende markt in de Mekong Delta

Wat moet je doen om je reis naar Vietnam voor te bereiden? Wat moet je absoluut niet vergeten? De antwoorden staan op deze pagina reistips Vietnam.

Op maat gemaakte reizen naar de Mekong Delta

Zoek je een individuele rondreis door Vietnam? Dan ben je hier aan het juiste adres. Bij AsiaDirect combineren we tientallen jaren reiservaring met lokale expertise. We kennen de hotels en maken de excursies die we aanbevelen eerst zelf.

Wil je iets aanpassen in onze Vietnam rondreizen dan kan dat. We combineren jouw wensen met onze ervaring om samen een prachtige rondreis op maat te maken. Een paar voorbeelden van reizen die naar de Mekong Delta gaan:

De Mekong Delta met kinderen

De Mekong Delta is perfect voor kinderen. Je kunt heel veel met boottochtjes doen en klimmen en klauteren. Ondertussen kom je op de mooiste locaties van de Mekong Delta. Ook kun je op veel plekken fietsen.

vietnam mekong delta familie gezin boot
Gezin op de boot in de Mekong Delta

Beste tijd om de Mekong Delta te bezoeken

De Mekong Delta ligt in het zuiden van Vietnam. Hier is december tot april de beste tijd om er te zijn. Het is dan droog en niet erg vochtig. Het moessonseizoen begint in mei en duurt tot november. De moesson brengt veel regen en een klamme hoge vochtigheid. Het voordeel van het zuiden is dat het weliswaar in deze periode van het regenseizoen in Vietnam regent, maar zelden heel lang. Vaak maar een paar uur aan het eind van de dag.

Zuid-Vietnam heeft een tropisch savanneklimaat. Dat betekent dat het het hele jaar door heet en vochtig is. De temperaturen blijven met een gemiddelde van rond de 27°C het hele jaar hoog.

Lees meer over het regenseizoen in Vietnam.

Hoeveel dagen in de Mekong Delta

Je kunt in twee dagen veel van de Mekong Delta zien. In de meeste van onze tours ruimen we anderhalf tot twee dagen in voor de Mekong Delta.

Je kunt videobellen met onze reisexperts in Azië. We helpen je direct verder met het samenstellen van jouw reis. Ons virtuele kantoor is op werkdagen geopend van 7 uur tot 12 uur in de ochtend. Kijk hier bij Videobellen en dan zitten we voor je klaar (of maak een belafspraak). Er zijn geen belkosten en je hoeft geen aparte software te installeren!