Vragen? Bel ons gerust: +31 (0) 85 006 2044
Bestemmingen
Reistypes
Rondreizen Top 10
Hoe werkt het?
Over AsiaDirect
+31 (0) 85 006 2044
Bel ons iedere dag tussen 9:00 en 18:00
Familiereizen
Strandvakanties
Hot Deals
Fair Deals
Aanbiedingen
Honeymoon
Cultuur
Natuur
Budget
Alle bestemmingen
Wat voor tour zoek je?
Rondreizen Top 10
Deals
Hot Deals, Fair Deals & Aanbiedingen
Hoe werkt het ?
Op maat gemaakte reis
Mijn reisplan
Ik wil een reisvoorstel
Hoe doe ik een reisaanvraag?
Videobellen
Travel blog
Over AsiaDirect
Waarom AsiaDirect?
Wie zijn wij?
Contact
Even voorstellen
Het verhaal van AsiaDirect
Fair Deals
Wat betekent Fair Deal?
Fair Deal rondreizen
Fair Deal excursies
Ecovriendelijke hotels
Verantwoord reizen
Travelife Partner
Met UNICEF in actie
×

Kom je ook naar de Vakantiebeurs Utrecht?

Van donderdag 12 t/m zondag 15 januari staan we weer op de Vakantiebeurs in Utrecht! Kom je ook om jouw droomreis met één van onze reisexperts uit te stippelen? Wij staan in het Thailand paviljoen, standnummer 12.D011.
Hoi An

Hoi An

Zonder twijfel de favoriete Vietnamese stad van velen

Maatwerkreis Vietnam

1
Beschrijf jouw droomreis door Vietnam
2
Onze reisexperts matchen jouw wensen met de perfecte reis
3
Boek jouw vakantie alleen als je 100% tevreden bent

Hoi An

Het oogstrelende stadje Hoi An kan op veel sympathie van bezoekers rekenen. Iedereen voelt zich hier snel thuis. Hoi An bestaat al eeuwen, is rustig en pakt bekenden en onbekenden in met de versieringen in de straten, de smalle kanaaltjes en bruggetjes, de houten Chinese shophouses en soms goed verborgen tempeltjes.

Vietnam Hoi An Vietnamees Nieuwjaar lampionnen centrum straatbeeld
Hoi An

De leukste excursies en activiteiten in Hoi An

Dat je je gaat vervelen in Hoi An is uitgesloten. Je kunt fijne wandelingen maken door het stadje of naar het An Bang strand fietsen en daar ontspannen van zand en zee genieten. Maar er is nog meer. Dit zijn onze tips:

  • Bekijk de historische binnenstad van Hoi An. Bezoek de Japanse brug, het eeuwenoude religieuze en sociale Chinees ontmoetingscentrum Phuc Kien Assembly Hall en de lokale vismarkt. Bijvoorbeeld met deze stadstour.
  • Fiets naar het strand. An Bang Beach ligt op maar 5 kilometer afstand.
  • Of verken het platteland rond Hoi An met deze fietstour.
  • Leer de geheimen van de Vietnamese keuken en doe een Kookworkshop in Hoi An.
  • Heb je geen zin om zelf te koken, maar eet je wel graag streetfood, dan is deze streetfood tour perfect voor jou.

Je gaat vast niet alleen maar naar Hoi An. Kijk eens bij de excursies die we in Hoi An en de rest van Vietnam aanbieden.

Ga naar het strand

De leukste stranden, die niet te ver weg zijn, heten An Bang Beach en Cua Dai Beach. De eerste is de populairste. Naast het strand is er een ruim aanbod van restaurants, bars en winkeltjes. In Cua Dai is het strand door erosie wat smaller geworden, maar nog altijd de moeite waard. Rustiger dan An Bang, maar het kost geen moeite er een restaurant te vinden.

De Japanse Brug

De Japanse Brug in Hoi An is het iconische beeld van het veelzijdige stadje geworden. De brug werd 400 jaar geleden gebouwd om de mythologische draak Namazu, die aardbevingen en overstromingen veroorzaakt, te beteugelen. Men gelooft dat de kop van de draak in India ligt, de staart in Japan en het lichaam in Vietnam. De Japanse brug is met 18 meters niet heel erg lang, maar het gebruikte materiaal en de versieringen maken de brug (en de kleine bijbehorende tempel) tot een bijzonder kunstwerk.

Wat moet je doen om je reis naar Vietnam voor te bereiden? Wat moet je absoluut niet vergeten? De antwoorden staan op deze pagina reistips Vietnam.

vietnam hoi an fietstour en kookles foto's bart michiel klanten
Fietstour en kookles in Hoi An. Foto: Bart Michiel

Op maat gemaakte reizen naar Hoi An

Zoek je een individuele rondreis door Vietnam? Dan ben je hier aan het juiste adres. Bij AsiaDirect combineren we tientallen jaren reiservaring met lokale expertise. We kennen de hotels en maken de excursies die we aanbevelen eerst zelf.

Wil je iets aanpassen in onze Vietnam rondreizen dan kan dat. We combineren jouw wensen met onze ervaring om samen een prachtige rondreis op maat te maken. Een paar voorbeelden van reizen die naar Hoi An gaan:

Hoi An met kinderen

Hoi An is niet zo heel erg groot, maar wel leuk met veel kleine straatjes en kanaaaltjes. Ook voor kinderen is hier van alles te zien en te doen. Het verkennen van de Japanse Brug en het zoeken naar ‘geheime’ aanwijzingen op de brug is een mooie manier om op speelse wijze meer van het oude Hoi An te weten te komen. Onze tips:

  • Je in de omgeving van Hoi An leuke fietstours maken. Als je een privétour boekt kun je deze net zo lang of kort maken als wenselijk is.
  • Ga naar het strand. Dat staat garant voor plezier en is een goede afwisseling voor de stad.
  • Volg een kookcursus die op maat voor kinderen is gemaakt.
  • Laat ze zelf lampionnen maken. Bijvoorbeeld bij Hoi An Lantern Making Workshop.
  • Leer varen in een bamboeboot en kom te weten hoe hier traditioneel vis wordt gevangen!
Vietnam Hoi An excursie Leer varen in een bamboeboot
Excursie in Hoi An: Leer varen in een bamboeboot

Beste tijd om Hoi An te bezoeken

In Centraal-Vietnam, waar onder meer Hoi An en Hue liggen, kun je het beste tussen februari en mei bezoeken. Het kan regenen, maar dan heel weinig. De temperaturen zijn aangenaam. Vanaf juni wordt het weer hier langzaam slechter, met de natste uitbarstingen in het tyfoonseizoen in oktober en november.

De temperaturen zijn met gemiddeld 28°C het hele jaar door hoog. Dit komt door het tropisch moessonklimaat.

Lees meer over het regenseizoen in Vietnam.

Hoeveel dagen in Hoi An

Minimaal 1 volle dag, maar beter is 2 of 3 dagen als je ook iets van de omgeving wilt zien, een paar excursies wilt ondernemen en van het strand wilt genieten.

Je kunt videobellen met onze reisexperts in Azië. We helpen je direct verder met het samenstellen van jouw reis. Ons virtuele kantoor is op werkdagen geopend van 7 uur tot 12 uur in de ochtend. Kijk hier bij Videobellen en dan zitten we voor je klaar (of maak een belafspraak). Er zijn geen belkosten en je hoeft geen aparte software te installeren!