Vragen? Bel ons gerust: +31 (0) 85 006 2044
Bestemmingen
Reistypes
Rondreizen Top 10
Hoe werkt het?
Over AsiaDirect
+31 (0) 85 006 2044
Bel ons iedere dag tussen 9:00 en 18:00
Familiereizen
Strandvakanties
Hot Deals
Fair Deals
Aanbiedingen
Honeymoon
Cultuur
Natuur
Budget
Alle bestemmingen
Wat voor tour zoek je?
Rondreizen Top 10
Deals
Hot Deals, Fair Deals & Aanbiedingen
Hoe werkt het ?
Op maat gemaakte reis
Mijn reisplan
Ik wil een reisvoorstel
Hoe doe ik een reisaanvraag?
Videobellen
Travel blog
Over AsiaDirect
Waarom AsiaDirect?
Wie zijn wij?
Contact
Even voorstellen
Het verhaal van AsiaDirect
Fair Deals
Wat betekent Fair Deal?
Fair Deal rondreizen
Fair Deal excursies
Ecovriendelijke hotels
Verantwoord reizen
Travelife Partner
Met UNICEF in actie
×

Kom je ook naar de Vakantiebeurs Utrecht?

Van donderdag 12 t/m zondag 15 januari staan we weer op de Vakantiebeurs in Utrecht! Kom je ook om jouw droomreis met één van onze reisexperts uit te stippelen? Wij staan in het Thailand paviljoen, standnummer 12.D011.
Koh Samui

Koh Samui

Strandplezier op een levendig tropisch eiland

Maatwerkreis Thailand

1
Beschrijf jouw droomreis door Thailand
2
Onze reisexperts matchen jouw wensen met de perfecte reis
3
Boek jouw vakantie alleen als je 100% tevreden bent

Koh Samui

Het eiland Samui ligt in de Golf van Thailand en is een van de grootste eilanden van Thailand. Het was vroeger de plek waar kokosnoten groeiden, en alhoewel dat nog altijd gebeurt, is de belangrijkste inkomstenbron nu toerisme. En daar valt alles voor te zeggen, want Koh Samui is aantrekkelijk, zeker voor strandliefhebbers.

Beroemd en populair is Chaweng Beach. Hier ga je naartoe als je strand en zee wilt, maar ook in de buurt wilt zijn van restaurants en uitgaansleven. Ook leuk, maar wel rustiger zijn de stranden van Choeng Mon en Mae Nam.

Wat moet je doen om je reis naar Thailand voor te bereiden? Wat moet je absoluut niet vergeten? De antwoorden staan in deze checklist voorbereiding van je Thailand reis.

De leukste excursies en activiteiten op Koh Samui

Op Koh Samui zijn zon, zee en strand goed te combineren met watersport, heerlijk loungen en een actief uitgaansleven.

  • Strandwandelen
  • Ang Thong National Marine Park
  • Eten aan het strand
  • Koh Samui Sightseeing Tour
  • Koh Taen, het koraaleiland
  • Big Buddha
  • Wat Plai Laem tempel

Is dit niet wat je zoekt? Kijk dan eens bij de meer dan 50 excursies die we in Thailand aanbieden.

Strandwandelen op Koh Samui

Koh Samui heeft zoveel strand dat een lange strandwandeling voor de hand ligt. Het beroemdste strand van Samui, Chaweng Beach is zo’n 5 kilometer lang. Je kunt er door de branding lopen of langs de vele restaurantjes en winkeltjes aan de boulevard. Ook raden we het maar liefst 11 kilometer lange, maar nog grotendeels ongerepte strand van Bang Por aan.

Thailand Koh Samui Ang Thong National Marine Park eiland landschap uitzichtpunt
Het Ang Thong National Park bij Koh Samui

Ang Thong National Marine Park

Bij Koh Samui ligt het uit 42 eilanden bestaande Ang Thong National Marine Park. Het is een bijzonder natuurgebied dat bestaat uit koraalrif, mangrove moerassen en rotsgebergte. Je kunt hier snorkelen, kajakken of een trekking lopen. Ang Thong was altijd al mooi, maar trekt meer belangstelling sinds hier de film ‘The Beach’ met Leonardo DiCaprio werd opgenomen.

Op deze Ang Thong Marine Park Dagtour zie de grotten, verborgen lagunes en witte zandstranden die dit nationale park zo bijzonder maken. En je gaat kajakken onder overhangende kliffen en door grotten.

Eten aan het strand van Koh Samui

Je kunt op Koh Samui op ongeveer elke straahoek eten, als is het maar van dat geweldige Thaise streetfood, maar je kunt ook op zoek gaan naar een mooie locatie aan het strand. Of ga dineren in een van de tientallen hoger gelegen restaurants met spectaculair uitzicht op zee.

Koh Samui Sightseeing Tour

Kies voor gemakkelijk en laat je rondleiden met deze Koh Samui Sightseeing Tour. Je ziet de beroemde Big Buddha en de ‘The Grand Father & Grand Mother Rocks‘. Je kunt dippen in de natuurlijke poel van de Na Muang waterval en je bezoekt Nathon Town, de voormalige hoofdstad van het eiland.

Koh Taen, het koraaleiland

Koh Taen betekent koraaleiland en behoort met zo’n zestig andere eilanden tot de Samui Archipel. Er leven maar een handjevol mensen op het eiland en je kunt er alleen per boot komen. Eerlijk is eerlijk, er is onder water meer te beleven dan op het eiland. En dat is precies waarom je voor de Koh Taen tour kiest, want je wilt niets liever dan snorkelen en zwemmen op deze niet zo bekende, maar erg mooie plek.

Big Buddha

Het beroemdste religieuze monument van Koh Samui is de 12 meter hoge Big Buddha. De Wat Phra Yai tempel bij dit boeddhabeeld ligt hoog en daarom kun je het beeld al van ver zien. Bij de Big Buddha ligt ook een markt waar amuletten en streetfood wordt verkocht.

Thailand Koh Samui Big Buddha statue
De Big Buddha van Koh Samui

Wat Plai Laem

Als je de Big Buddha gaat bezoeken, kun je in een moeite door naar de Wat Plai Laem tempel, die ligt ernaast. Er staan behoorlijk wat boeddhabeelden in de Chinees-Thaise tempel, maar de meest in het oogspringende is het beeld van de 18-armige godin Guanyin. Zij beschermt volgens de gelovigen hier (zieke en arme) vrouwen en kinderen.

Op maat gemaakte reizen naar Koh Samui

Bij AsiaDirect combineren we tientallen jaren reiservaring met heel veel lokale expertise. Onze Thailand rondreizen worden ter plaatse samengesteld door een team dat bestaat uit Thai, Nederlanders en Belgen. We kennen de hotels en maken de excursies die we aanbevelen eerst zelf.

De Thailand rondreizen die je hieronder ziet staan, gaan allemaal naar Koh Samui. Wil je iets aanpassen, dan kan dat. We combineren jouw wensen met onze kennis om samen een prachtige rondreis op maat te maken. Een paar voorbeelden:

Kijk naar ons blog Reisroute Thailand als je wilt zien hoe je Koh Samui kunt combineren met andere interessante bezienswaardigheden, steden en eilanden in Thailand.

Koh Samui met kinderen

Koh Samui is een levendig eiland met veel strandfaciliteiten en genoeg ander vermaak om het kinderen helemaal naar de zin te maken.

Dit zijn onze tips met kinderen

  • Het strand Lipa Noi is rustiger dan veel andere stranden en heeft tientallen meters ondiep water waar kinderen onder toezicht veilig kunnen spelen.
  • Koh Samui heeft meerdere watervallen. Bij sommige, zoals de Namuang waterval, kun je in het bassin aan de voet van de waterval zwemmen.
  • Secret Buddha Garden (ook bekend als Heaven’s Garden of Tarnim Magic Garden) is een rotsachtige beeldentuin op de weelderig begroeide Pom Mountain. Doerianboer Nim Thongsuk besloot de tuin op z’n 77ste aan te gaan leggen als spiritueel rustpunt.
  • De hierboven genoemde Koh Taen tour is al leuk vanwege het snorkelen en zwemmen, maar brengt je ook naar Koh Mudsum, ‘varkenseiland’. Zo genoemd vanwege de flinke, maar vriendelijke populatie varkens.
  • Bijna elke avond is er op meerdere plekken op het strand wel een vuurshow te zien. Vaak zijn die behoorlijk spectaculair.

Wil je meer weten over reizen in Thailand met kinderen, kijk dan eens op Bangkok met kinderen en Chiang Mai met kinderen!

Thailand Koh Samui Strand
Koh Samui

Beste tijd om Koh Samui te bezoeken

Reis je in de zomermaanden, dan zit je op de eilanden aan de Golf van Thailand (Koh Samui, Koh Tao, Koh Phangan) goed; het regent daar dan niet en de temperaturen zijn comfortabel. Het regenseizoen op Samui is kort: van september tot half december. Van juni tot en met augustus is het hier droog, terwijl het op andere plekken in Thailand regent.

Omdat je vast niet alleen naar Koh Samui gaat, hebben we een blog gemaakt met meer informatie over het Regenseizoen in Thailand!

Hoeveel dagen heb je nodig op Koh Samui?

Je hebt minstens 3 dagen nodig om een beetje van Koh Samui te kunnen genieten en -als je dat wilt- verder te kijken dan de stranden of een boottour in de omgeving te maken. Maar we kennen genoeg mensen die een week hier al te kort vinden….