Vragen? Bel ons gerust: +31 (0) 85 006 2044
Bestemmingen
Reistypes
Rondreizen Top 10
Hoe werkt het?
Over AsiaDirect
+31 (0) 85 006 2044
Bel ons iedere dag tussen 9:00 en 18:00
Familiereizen
Strandvakanties
Hot Deals
Fair Deals
Aanbiedingen
Honeymoon
Cultuur
Natuur
Budget
Alle bestemmingen
Wat voor tour zoek je?
Rondreizen Top 10
Deals
Hot Deals, Fair Deals & Aanbiedingen
Hoe werkt het ?
Op maat gemaakte reis
Mijn reisplan
Ik wil een reisvoorstel
Hoe doe ik een reisaanvraag?
Videobellen
Travel blog
Over AsiaDirect
Waarom AsiaDirect?
Wie zijn wij?
Contact
Even voorstellen
Het verhaal van AsiaDirect
Fair Deals
Wat betekent Fair Deal?
Fair Deal rondreizen
Fair Deal excursies
Ecovriendelijke hotels
Verantwoord reizen
Travelife Partner
Met UNICEF in actie
×

Kom je ook naar de Vakantiebeurs Utrecht?

Van donderdag 12 t/m zondag 15 januari staan we weer op de Vakantiebeurs in Utrecht! Kom je ook om jouw droomreis met één van onze reisexperts uit te stippelen? Wij staan in het Thailand paviljoen, standnummer 12.D011.
Blog artikel 'Thailand: Algemene Informatie'
Thailand

Thailand: Algemene Informatie

Zelf een rondreis
door Thailand maken?

1
Vraag vrijblijvend een reisvoorstel aan
2
Boek jouw reis alleen als je 100% tevreden bent
Jeroen » 2024

Thailand Algemene Informatie vertelt je over de achtergronden van het fascinerende Aziatische land.

Thailand noemt zichzelf graag het land van de glimlach. Dat is een terechte titel voor het mooie, overwegend boeddhistische land. De glimlach, wel of niet gemeend, is een vorm van beleefdheid. Thai houden er niet van als er wordt geschreeuwd, te veel tumult wordt gemaakt of als ze onder druk worden gezet.

Die glimlach verhult hoe ze zich echt voelen, maar helpt om dingen gedaan te krijgen. Rustig blijven is dus altijd verstandig in Thailand, want (vinden de Thai) het is al warm genoeg, en wat nu kan, kan over een kwartier ook nog wel.

thailand algemene informatie
Thailand: Algemene informatie: Ang Thong is een van de mooiste boeddhabeelden in Thailand

Belangrijk in Thailand: respect

Bezoekers van Thailand kunnen deze houding maar het best meteen adopteren. Je hebt gegarandeerd meer plezier. Die beleefdheidsvorm zorgt ervoor dat Thai met respect met elkaar omgaan. Het resultaat is dat je mensen treft, die je (behalve op drukke toeristenlocaties) met rust zullen laten. En je, als ze kunnen, graag zullen helpen.

Min of meer binnen de landsgrenzen van het huidige Thailand (bijna 70 miljoen inwoners) volgden vanaf de 13e eeuw meerdere koninkrijken elkaar op. Zo was er in het noorden Sukhothai, dat om meerdere redenen een grote invloed had op de huidige Thaise cultuur. Het prachtige Sukhothai historical park herinnert daar nog aan.

Sukhothai Thailand
Sukhothai

Nog beroemder is het koninkrijk Ayutthaya. Dat lag zuidelijker en was een handelsstad die welvarend werd, omdat het op de route van India naar China een rustpunt vormde. Jammer genoeg werd Ayutthaya halverwege de 18e eeuw vernietigd door de Birmezen.

Wil je meer Thailand: Algemene Informatie en weten hoe het zit met visums, vaccinaties en geldzaken? Kijk dan op Reistips!

Van Siam naar Thailand

Al vrij snel na de val van Ayutthaya werd er gezocht naar een nieuwe locatie om een groot rijk te stichten. Daar ontstond aan de oevers van de Chao Phraya rivier een nieuwe hoofdstad: Thonburi, het begin van wat later Bangkok werd.

Thailand, zoals we het nu kennen, werd een echt land rond 1900. Koning Chulalongkorn (Rama V) bracht de verschillende regio’s bij elkaar, startte een bestuurssysteem, een leger, spoorwegen en moderniseerde de economie. Hij slaagde er ook in om Siam (zoals Thailand toen nog heette) niet door de Britten en Fransen te laten kolonialiseren. En daar zijn de Thai tot op de dag van vandaag trots op.

Thailand algemene informatie
Akha bergstam in traditionele kleding

Thaise troefkaarten

Tot slot in Thailand: Algemene Informatie: de troefkaarten.

Het land is in het noorden een berggebied met rijstvelden; in het noordoosten, het armste deel van het land, leeft men vooral van landbouw. In deze regio, aan de grens met Laos, ontstonden sommigen van de meest populaire Thaise gerechten. Het zuiden wordt gedomineerd door eilanden met jaloersmakende stranden tegen een decor van palmbomen, rotsen en jungle.

Thailand heeft daarmee behoorlijk wat goede toeristische troefkaarten in handen. Het land is toegerust op bezoekers, zonder dat het tegelijkertijd is plat georganiseerd; je kunt er fantastisch eten, je ontmoet leuke mensen; de tientallen nationale parken trakteren je op strand en jungle, en op wilde olifanten, honderden soorten vogels en apen.

Jeroen, auteur van het artikel Thailand: Algemene Informatie

Jeroen

Meer weten over dit onderwerp of reisadvies op maat? Bel direct op +31 (0) 85 006 2044
Meer weten over dit onderwerp of reisadvies op maat? Bel direct op +31 (0) 85 006 2044

Dit artikel met plezier gelezen? Deel het met je vrienden!